Boligprisene i Oslo har falt syv prosent siden april, og mange boliger i det øvre

prissjiktet ligger en god stund før de får nye eier.

Men Holmenkollen-villaen til investor Egil Stenshagen (69) ble solgt uvanlig raskt.

Den rundt 400 kvadratmeter store boligen i Nils Collett Vogts vei ble lagt ut for salg på det åpne markedet sist uke med en prisantydning på 19,75 millioner kroner.

Nå er boligen allerede solgt. Dagens Næringsliv kjenner til at Stenshagen fikk 26 millioner kroner for eiendommen – drøyt 30 prosent over prisantydning.

Stenshagen ga fire millioner kroner for eiendommen i 1993.

– Vi var veldig i tvil om vi skulle bli gamle der eller gripe muligheten som dukket opp på Bygdøy. Et luksusproblem! kommenterer Stenshagen overfor Dagens Næringsliv forrige uke.

Brukt over 100 millioner på Bygdøy

Stenshagen ga for fire år siden 27 millioner kroner for en villaeiendom i Admiral Børresens vei på Bygdøy i Oslo, en av halvøyas mest ettertraktede gateadresser. Huset på den 1,4 mål store tomten er nå revet og erstattet med en ny villa på 600 kvadratmeter.

Les også:Solgte huset for 40 mill. til eiendomsutvikler

Privat strandlinje fulgte ikke med, men Stenshagen fikk med en fjerdedels ideell andel av to strandparseller på til sammen seks mål.

Ifjor ble det tinglyst at Stenshagen ga 76,5 millioner kroner for naboeiendommen i Admiral Børresens vei. Investoren anser en tomt med strandlinje på Bygdøy til 9 millioner kroner per mål som et godt kjøp. Ifølge Stenshagen kan eiendommen bebygges med over 3000 kvadratmeter bolig. Dette har han ingen umiddelbare planer om, men han ønsket å kontrollere eiendommen. I stedet har han revet huset og satt opp en privatgarasje.

Garasjeeiendommen på åtte mål har egen strandlinje, og ligger rett på innsiden av øyene Store- og Lille Herbern, med panoramautsikt over innseilingen til Oslo havn.

«Romslig eiendom»

Boligen i Holmenkollen er oppført rundt 1972, og ble oppgradert i 1993 og pusset opp i 2012, ifølge prospektet.

På den 2,8 mål store eiendommen er det også et svømmebasseng.

Stenshagen beskrev i forrige uke gamleboligen slik:

– Flott, romslig eiendom i et rolig strøk, med panoramautsikt over Oslofjorden. Det er flotte solforhold, hyggelig nabolag og kort vei til marka.(Vilkår)

- Aksjonærene vil bli sittende igjen med nesten ingenting
- Med mindre vi får noe kluss på oppløpssiden så betyr dette at vi kommer til å få en løsning. DNs kommentator Bård Bjerkholt kommenterer redningsplanen til Norske Skog
02:11
Publisert: