– Vi kjøper kunst for å ha noe om alt går galt.

Sindre Ertvaag gliser litt når han peker på de mange kunstverkene som henger på familieselskapet Camars kontorer midt i sentrum av Stavanger. Bjarne Melgaard og Per Kleiva er noen av dem som er representert.

Men det er ikke mye som tyder på at investeringene går helt galt. Nå kan brødrene gjennom selskapet Camar Eiendom notere seg for to av de beste eiendomsinvesteringene de har gjort sammen. Gjennom Camar Eiendom har brødrene trolig tjent rundt 60 millioner kroner på to eiendommer i oljebyen, som ble kjøpt da andre investorer ikke ville ta i eiendommer uten leiekontrakter i oljebyen.

– De to eiendommene har vært fantastiske investeringer for oss. Den ene av eiendommene var kanskje den mest «nedsnakkede» eiendommen i Stavanger. Vi mente det var overdrevet, og vi klarte å fylle det opp med gode langsiktige leiekontrakter i godt samarbeid med de andre eierne, sier Sindre Ertvaag.

Milliardformue

Sindre Ertvaag er sønnen til John Arild Ertvaag og toppsjef i investeringsselskapet Camar. Han eier Camar sammen med faren og sine to søstre. Eiendomsselskapet Camar Eiendom eies sammen med John Arild Ertvaags yngre bror Ole Ertvaag (24 prosent) som er mest kjent som toppsjef i oppkjøpsfondet Hitecvision.

Ole Ertvaag
Ole Ertvaag (Foto: Marie von Krogh)

Det er store verdier som forvaltes av Sindre Ertvaag og faren i Camar. Den verdijusterte egenkapitalen er på nærmere 1,3 milliarder kroner. Rundt en halv milliard kroner er plassert i bank, resten er fordelt på finansielle investeringer, ulike direkteinvesteringer og eiendom.

– Vi regner oss selv som opportunistiske investorer, sier Sindre Ertvaag som ikke vil låse seg til sektorer.

Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom som eies sammen med Ole Ertvaag i Hitecvision har planer om milliardinvesteringer i eiendom. Her sammen med Sindre Ertvaag, toppsjef i Camar.
Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom som eies sammen med Ole Ertvaag i Hitecvision har planer om milliardinvesteringer i eiendom. Her sammen med Sindre Ertvaag, toppsjef i Camar. (Foto: Tommy Ellingsen)

Den største investeringen i fjor var da Camar kjøpte en tredjedel av dekkgrossisten Norgesdekk som i transaksjonen ble verdsatt til rundt 800 millioner kroner. Det er John Arild Ertvaag som gjennom de siste 30 årene har bygget opp familiens milliardformue som investor i en rekke selskaper. Det store bykset i Ertvaag-familiens verdier kom etter salget av bilselskapet Miklagruppen for to år siden.

Nye milliardplaner

Eiendommen de nå har tjent mest på er det gamle hovedkontoret til Aker Solutions i oljebyen. Da det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet flyttet ut, var det få investorer som var lysten på å overta bygget som var eid av Norwegian Property. Men sammen med den lokale investoren Ola Soppeland, tok Ertvaag-brødrene sjansen og kjøpte halvparten av bygget.

– Vi har fått fylt opp bygget med nye leietagere. Bygget ble solgt under et år etter at vi kjøpte oss inn, sier Øyvind Mikalsen som er daglig leder i Camar Eiendom.

Nå legger Mikalsen og Ertvaag planer for flere store investeringer i Stavanger. Selskapet har inngått opsjon på kjøp av en sentrumseiendom som kan innebære bygging av et stort nytt kontorbygg. I tillegg deltar Camar i utviklingen av Hinna Park utenfor Stavanger. Det betyr milliardinvesteringer de neste 20 årene.

Nærmere i tid er imidlertid planene om utvikling av et nytt hovedkontor for Aker BP på en tomt selskapet eier i Hinna Park. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.