Storebrand Eiendomsfond Norge KS kjøper Scandic Helsfyr av Eiendomsspar. Scandic Helsfyr er under utvidelse og vil bli Scandics største hotell i Norge når det høsten 2020 ferdigstilles med 450 rom.

– Vi betaler rundt 1,1 milliarder. Det er naturlig at vi øker eksponeringen mot hoteller for å diversifisere får eiendomsportefølje, sier Truls Nergaard, leder i Storebrand Eiendom.

Eiendomsfondet eier fra før et Scandic-hotell på Fornebu, og eier før kjøpet 17 ulike eiendommer.

– Kjøpet er i tråd med fondets mandat og vekststrategi, og innen et spennende eiendomssegment hvor Storebrand har ønsket en større tilstedeværelse. Scandic Helsfyr ligger i et raskt voksende urbant område med godt kollektivtilbud, og er strategisk plassert mellom Oslo lufthavn og Oslo sentrum, sier Nergaard.

Scandic-kjeden har inngått en leiekontrakt som løper til 2037 og investerer selv et betydelig beløp i oppgraderingen av hotellets eksisterende del.

Slutt etter 23 år

Eiendomsspar kjøpte hotellet på Helsfyr i 1997, og har siden da investert betydelige beløp i eiendommen.

For et år siden ble det kjent at AF Gruppen fikk en kontrakt på 234 millioner for bygging av en ny fløy og oppgradering og ombygging av hotellet.

– Vi er svært fornøyde med at Storebrand tar over stafettpinnen, ser frem til et godt samarbeid frem mot ferdigstillelse, og føler oss trygge på at de vil fortsette å forvalte eiendommen på en god måte. Vi har stor tro på Scandic Helsfyr og at utvidelsen av hotellet vil bli en suksess, sier adm. direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar i en pressemelding.

Eiendomsspar skriver i en børsmelding at salget medfører en verdiøkning på cirka ni kroner per aksje, sammenliknet med Eiendomsspars verdivurdering av hotellet 30. juni 2019. Det betyr i såfall at salget innbringer vel 320 millioner kroner mer enn verdivurderingen fra i sommer.

DN lyktes ikke å komme i kontakt med Ringnes onsdag kveld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.