Den kjente eiendomsinvestoren og milliardæren Christian Ringnes hadde fremgang i sitt hovedselskap Victoria Eiendom i årets tre første måneder.

Etter å ha kjøpt seg opp til mer enn 50 prosents eierandel i selskapet Eiendomsspar i januar, samles nå hans eiendomsinvesteringer i ett selskap, Victoria Eiendom. Ringnes selv kontrollerer flertallet av aksjene i selskapet, og leder selskapet.

Eiendomsspar-investeringen utgjør mer enn 4/5 av Victoria Eiendoms totale eiendomsmarkedseksponering, opplyses det.

Resultatet for første kvartal 2019 viser økte leieinntekter og bedre resultater.

Victoria Eiendom har i kvartalet en gevinst på salg av valutaderivat, en total gevinst inklusive salg av leiligheter på 39 millioner kroner.

Kan bli krevende

Victoria Eiendom regner med at den lave ledigheten av kontorer i Oslo sentrum, samt at antallet prosjekter som fullføres er historisk lavt, vil gi stigende leiepriser. Det vil imidlertid ikke fortsette, frykter selskapet:

– I 2020 og 2021 vil markedet imidlertid trolig bli tilført mer nytt areal enn forventet etterspørsel, skriver styret i kvartalsrapporten.

Samtidig ventes veksttakten i butikkmarkedet å fortsette å svekkes.

Innen hotellmarkedet bygger Petter Stordalen og andre nye hoteller flere steder i Oslo sentrum, og Ringnes-selskapene estimerer en vekst i kapasiteten på elleve prosent i år og fire prosent neste år.

-Dette er betydelig mer enn forventet etterspørselsvekst og vil bidra til et krevende marked i Oslo i 2019 og 2020. Hotellmarkedet i Nord-Europa forventes på den ene siden å bli preget av positive underliggende effekter fra den økonomiske utviklingen og voksende turistnæring, på den andre siden vil det i mange byer bli tilført mer kapasitet enn i 2017 og 2018. Dette vil gi betydelige forskjeller i utvikling mellom enkeltbyer, ifølge selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.