I annonsen som står i lørdagens utgave av Dagens Næringsliv, averteres den 446 kvadratmeter store boligen til salgs. Den brune eneboligen med torvtak ligger på en tomt på nærmere 2,5 mål i Voksenkollen i Oslo. Ifølge annonsen er det snakk om høy prisklasse.

I annonsen heter det at boligen er virologisk, bakterielt og radioaktivt sikret. Den har unike tekniske installasjoner som «garanterer dekontaminert lufttilførsel og renset vanntilførsel».

Ønsker ikke omtale

Ansvarlig megler Bård Strengehagen vil ikke uttale seg om boligsalget.

– Det skal ikke dere skrive artikkel om, sier Strengehagen når DN ringer han lørdag ettermiddag.

DN har også vært i kontakt med Christoffer Braathen selv, men han ønsker heller ikke å kommentere salget. 40-åringen eier 33 prosent av OSO Hotwater som ble startet av bestefaren. I 2018 hadde han en inntekt på 663.621 kroner mens formuen var på solide 80.768.077 kroner. Huset i Voksenkollen ble kjøpt i 2009 for 15 millioner kroner. Det var Finansavisen som først omtalte saken.

I 2016 var Braathen åpen om flytteplanene. Da fortalte han og samboeren at de ville ut av villaen i Voksenkollen så fort som mulig.

Christoffer Braathen til DN i 2016: – Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen. Nå vil han leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:

Bål og indianertelt

Planen var å flytte til Braathen-familiens gård i Sørkedalen. Ved hjelp av deres alternative nettverk vil de omgjøre gården til en opplevelses- og villmarksleir.

– … hvor folk kan bo i indianertelt, lage bål, hugge sin egen ved. Vi vil at folk skal bruke kroppen på jordet eller i skogen. Vi ønsker å forandre mennesker gjennom opplevelser fremfor lektyre, sier Braathen. Det skal dyrkes økologisk mat, kurses i kosthold, og tilbys behandlinger som stressmestring, silent retreat, meditasjon, fortalte varmtvannsberederarvingen da.

I 2019 kjøpte imidlertid Braathen en annen eiendom i Sørkedalen for 19 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.