Etter tre år på markedet har Europris-arving Dag Høili solgt landstedet sitt i Blindleia. Eiendomsmegler Gustav Sædberg i Meglerhuset Sædberg bekrefter salget til Dagens Næringsliv, og forteller at eiendommen er solgt for 25 millioner kroner. Han kan ikke fortelle hvem som har kjøpt eiendommen, eller om det har vært budrunde, men sier at det har vært flere på visning.

– Det finnes ikke mange av disse perlene. Dette er en av de fineste eiendommene på Sørlandet, sier megler Sædberg.

Landstedet ble lagt ut for salg for fjerde gang i juni, med ny megler. Prisantydningen var da på 30 millioner kroner.

Gustav Sædberg sier det kan være noe vanskeligere å selge denne typen dyre eiendommer.

– Noen ganger kommer vi i land, andre ganger gjør vi det ikke, men nå har vi kommet i land med denne eiendommen, sier megleren fornøyd.

Vurderte innbytte mot Geilo-hytte

Eiendommen ble meldt solgt i fjor, men salget strandet til slutt på manglende finansiering. Ferieeiendommen på 12,6 mål ble lagt ut for salg for første gang i 2015. Den gang var taksten på 44 millioner kroner og prisantydningen på 40 millioner kroner. Prisen ble satt ned til 36 millioner kroner året etter, og til 29,8 millioner kroner i fjor.

Høili kjøpte fritidseiendommen for 17,5 millioner kroner i 2012. Siden da har Høili gjennomført en omfattende totalrenovering både innen- og utendørs. Hovedhuset og sjøboden har et samlet bruttoareal på 551 kvadratmeter.

Dag Høili har tidligere vurdert hytte på Geilo i innbytte mot eiendommen.

– Det er lagt inn som en mulighet fra selgers side – da han ville vurdert dette som interessant, sa eiendomsmegler Gustav Sædberg til DN da.
Nå forteller han at det ikke har skjedd.

Tungsolgt privatbolig på Nesøya

Høili har også en luksuriøs strandeiendom på Nesøya i Asker til salgs. Eiendommen, med et tomteareal på 1,5 mål og et bruttoareal på nesten 700 kvadratmeter, ligger til salgs med en prisantydning på 50 millioner kroner.

Eiendommen ble først lagt ut for salg for vel to år siden, for 66 millioner kroner. Senere ble prisen senket i to omganger til 60 og 58 millioner kroner. I juni ble eiendommen lagt ut for salg på nytt med ny megler, da med en prisantydning på 50 millioner kroner.

Høili kjøpte eiendommen for 45 millioner kroner fra søsteren Maria Høili i 2012, og den skal siden ha blitt oppgradert for millioner.

Dag Høili ønsker ikke å kommentere saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Handler du selv på nett, Olav Thon?
Eiendomsinvestoren åpnet kjøpesenter i Ålesund og kom med et godt råd til småbyer som mister handel.
01:15
Publisert: