Dag Høili (49) sliter med å selge den luksuriøse strandeiendommen i Sundveien på Nesøya i Asker. Eiendommen ble først lagt ut til salg for vel to år siden, for 66 millioner kroner. Senere er prisen senket i to omganger, til 60 og 58 millioner kroner.

Dag Høili liker fine biler. Her i sin Bentley Continental GT.
Dag Høili liker fine biler. Her i sin Bentley Continental GT. (Foto: Per Thrana)

– Bortimot 70 millioner kroner er en heftig sum. Jeg mener vi nå har lagt oss i et riktig prisleie. Det er også et riktig tidspunkt nå å selge en slik eiendom, sier Høilis nye megler Tom Elliot Johnsen hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Kraftig påkostet

Høili kjøpte den halvannet mål store eiendommen for 45 millioner kroner i 2012 fra søsteren Maria Høili, som i 2007 ga 26,5 millioner. Johnsen opplyser at den etter dette er blitt oppgradert og påkostet for flere millioner kroner.

– Det er et flott hus med en utsøkt beliggenhet, sier Johnsen.

Huset er på 500 kvadratmeter, og har en terrasse på 250 kvadratmeter. Det er basseng i kjelleren og fra garasjeanlegget med verksted i kjelleren er det direkte tilgang til huset. Bryggeanlegg og en privat sandstrand hører også med.

Eiendommen ble lagt ut til salg på fredag.

– Vi har ennå ikke hatt noen visninger, men det har vært ganske mange henvendelser, sier Johnsen.

Selger også i Blindleia

Høili prøver også å selge en eiendom i Blindleia på Sørlandet. Den 12,5 mål store eiendommen Kampedalen i Ulvøysund mellom Lillesand og Kristiansand ble sist uke lagt ut for salg for 30 millioner kroner.

Dag Høili forsøker også å få solgt sitt sommerhus i Blindleia i Lillesand.
Dag Høili forsøker også å få solgt sitt sommerhus i Blindleia i Lillesand. (Foto: Lillesand kommune)

Prisen er også her satt ned fire ganger, fra 44 millioner kroner i 2015. I fjor ble det kjent at eiendommen var solgt for 30 millioner kroner – minus én krone – men salget falt i fisk da kjøperen ikke klarte å stille med finansiering.

Dag Høili jobbet for faren, Europris-gründer Terje Høili i Fredrikstad, frem til butikkjeden ble solgt i 2004. Han har siden drevet som investor, hovedsakelig innen eiendom, bil og båt. Satsingen på blant annet det virtuelle kjøpesenteret The Moon har kostet Høili dyrt.

Sammen med bysbarnet Bård Eker var han med på luksusbilprosjektet Koenigsegg, og han har deltatt i TV3-dokusåpen «Norges rike – pengene og livet».(Vilkår)

Økonomiguruene om: Donald Trump, Kim Jong-un, Twitter og toppmøter.
Harald Magnus Andreassen og Peter Hermanrud forteller om sine forventninger til nattens toppmøte mellom Kim Jong Un og Donald Trump.
02:23
Publisert: