I slutten av september ble Sirdals-hytta til oljeservicegründer Dag Nedrum lagt ut med en prisantydning på 19 millioner kroner.

Det er den dyreste hytta som er lagt ut for salg i Sirdal.

Høy pris til tross, nå er den allerede solgt. Etter det DN kjenner til gikk hytta for 17,75 millioner kroner.

– Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt, utover det har jeg ingen kommentarer til dette salget, sier Espen Eide, eiendomsmegler og daglig leder ved Eie Eiendomsmegling Stavanger.

– Spektakulær og eksklusiv

Hyttesalg er vanligvis en langtekkelig prosess, og dyre objekter må ofte ligge ekstra lenge i markedet før en kjøper melder seg. Selv om Sirdal er kommunen med de raskeste fjellhyttesalgene, er gjennomsnittlig omsetningstid her likevel 46 dager, ifølge Eiendom Norge.

Det ble ikke spart på noe da oljeservicegründer Dag Nedrum satte seg ned med kona Wenche H.D. Nedrum for å tegne familiens nye hytte i Sirdal i Vest-Agder. Øverst i det som på folkemunne kalles Beverly Hills i fjellbygda satte ekteparet Nedrum våren 2012 i gang byggingen av det som er den dyreste hytta som er bygget på vinterstedet.

«Dette er en spektakulær og eksklusiv hytte du aldri har sett maken til. Den ligger majestetisk til øverst på Slettekvæven med et fantastisk vidsyn over omgivelsene og ski-in/ski-out til Sirdal skisenter», het det i Finn-annonsen.

Hytta med fire soverom har også et underjordisk garasjeanlegg til fem biler og rom hvor det er planlagt blant annet soverom, spa-avdeling med basseng, trimrom og kino, ifølge prospektet.

– Folk bruker mye penger

– Kan du si hvordan du oppfatter hyttemarkedet i Sirdal om dagen?

– Det er stor interesse, og den er blitt forsterket gjennom årene. Folk bruker mye penger på fritidsboligen sin, og relativt sett mer enn de gjorde før, sier Eide.

Han mener dette skyldes en endring i bruksmønster som han har registrert i sine 30 år som eiendomsmegler.

– Nå ser man i større grad på fjellet som en helårsdestinasjon enn man gjorde før. Nå sykler folk på terrengsykler, og den unge generasjonen går toppturer og bruker i det hele tatt friluften på en helt annen måte enn det vi gjorde da jeg var yngre, sier Eide.

Ifølge Eiendom Norges siste fjellhytterapport var Sirdal Norges åttende dyreste fjellhyttedestinasjon i fjor, med en medianpris på 2,76 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.