Bergens Tidende skriver onsdag ettermiddag at det nå jobbes med å få den 60 etasjer blå skyskraperen – «Det store blå» – til Bergen, etter at Bærum kommune satte foten ned for planene på Fornebu.

Det er Røkke-medarbeider Nina Jensen som nå fronter bygging av tårnet, som skal romme Verdenshavets hovedkontor, i Bergen. BT skriver at det er satt opp møter med byrådsleder Harald Schjelderup (Ap), universitetsrektor Dag Rune Olsen og representanter for Bergen havn.

– Bærum har brakkvann, mens Bergen har friskt havvann, sier Dag Rune Olsen til Bergens Tidende.

Schjelderup trekker frem at hverken høyde eller tomt er det viktigste, men at konseptet hører hjemme i Bergen. Han sier man i Bergen lenge har forundret seg over at Røkke valgte Fornebu.

– Norge har allerede en hovedstad for marine og maritime næringer, og det er hverken Bærum eller Oslo, men Bergen, sier Schjelderup til BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Røper ikke navnet på ny virksomhet
Kristin Skogen Lund fremla for første gang resultater som sjef i mediekonsernet Schibsted. Den internasjonale rubrikkvirksomheten skilles ut i et nytt selskap. Med hemmelig navn.
00:40
Publisert: