I slutten av oktober ble det kjent at skilegenden og investoren Bjørn Dæhlie forlater Bø i Vesterålen, etter at han hadde lagt huset ut for salg.

Dæhlie meldte i fjor flytting til nordlandskommunen, som i fjor kuttet den kommunale delen av formuesskatten fra 0,7 til 0,2 prosent. Sammen med den statlige delen fikk Bø med det landets laveste formueskattesats på 0,35 prosent, mot 0,85 prosent i resten av Norge.

Det fikk i underkant av 20 formuende til å melde flytting til «Norges Monaco», inkludert Dæhlie som den gang omtalte at flyttingen i første omgang var et prøveprosjekt.

Huset på Steine i Bø kjøpte han for 1,2 millioner kroner. Onsdag fikk han solgt boligen til prisantydning på 2,6 millioner kroner. Det gir Dæhlie en gevinst på 1,4 millioner kroner på hussalget.

Det var Dagbladet som omtalte hussalget først.

Eiendomsmegler Linda Sivertsen fra DNB Eiendom forteller at det kom ett bud på boligen i onsdagens budrunde.

Er selger fornøyd?

– Ja, jeg tror det. Du får høre med ham, sier Sivertsen til DN.

Det har ikke lyktes DN å få tak i Bjørn Dæhlie.

«Ro rundt skattespørsmålet»

Bø-ordfører Sture Pedersen bekreftet i slutten av oktober at prøveprosjektet med å bo i Bø var over.

– Jeg syns det er helt greit at Dæhlie flytter fra Bø. Jeg har snakket en del med han om det i sommer og syns det er en god avgjørelse for å få ro rundt skattespørsmålet, sa Pedersen til DN.

Ordfører Hege Svendsen i Eidsvoll kommune uttalte den gang at hun håper Dæhlie vender tilbake til kommunen, hvor han bodde før han skiftet bostedsadresse til Bø i Vesterålen.

– Dæhlie er selvsagt hjertelig velkommen hjem, sa Svendsen til DN.

Dæhlie og familien bodde fra 2019 ett år i Eidsvoll kommune, hvor han fortsatt skal eie en leilighet. Også Nannestad-ordfører Hans Thues, kommunen Dæhlie og familien bodde fra 1993 til 2019, kunne gjerne sett at han vender tilbake til kommunen.

– Jeg aner ingenting om hans flytteplaner, men han er hjertelig velkommen til oss.

Flere prosjekter i Nordland

DN var til stede i Bø da Dæhlie holdt en tale for lokale næringslivsaktører, politikere og flere av kommunens nye formuende innbyggere i sommer.

Under talen fortalte Dæhlie om hvor fantastisk naturen i hans nye hjemkommune er, hvor hyggelige nordnorske naboer han har fått, og at han skulle i gang med å bygge 25 boliger i Bø og 120 boliger i nærregionen.

Den tidligere langrennsløperen har tidligere ikke lagt skjul på at han flyttet nordover som følge av den lave formuesskattesatsen i kommunen.

For skatteåret 2019 hadde han en formue på over 400 millioner, og betalte 5,5 millioner kroner i skatt. Ved å flytte til Bø kan han spare over to millioner kroner i året i skatt.

– Prosjektet fortsetter, selv om Dæhlie og familien flytter fra Bø. Det har ikke noe med hans investering å gjøre. Det er mange som har støttet prosjektet uten å flytte hit, sa Bø-ordfører Sture Pedersen da det ble klart at den tidligere langrennsløperen flytter fra kommunen.

– Så lenge folk fortsetter å investere, er jeg fornøyd. Samme hvor de bor.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.