Heimstaden kjøper en portefølje med 1375 leiligheter i 24 blokker i byene Esbjerg, Aalborg, Aarhus, Svendborg og København fra Thylander-gruppen, opplyser selskapet i en melding.

Porteføljen består av 116.000 kvadratmeter med eiendom, fordelt på 1375 leiligheter og 50 næringseiendommer. Transaksjonen verdsettes til 1,52 milliarder danske kroner, noe som etter dagens kurs tilsvarer i overkant av 2,03 milliarder norske kroner.

Oppkjøpet finansieres av Heimstadens eksisterende kapital og nye lån. Det gjennomføres 8. januar 2019.

Vil vokse utenfor hovedstaden

– Vi er glade for å ha kjøpt nok en større eiendomsportefølje i Danmark. Også dette oppkjøpet er i tråd med vårt ønske om å fortsette å vokse utenfor København og samtidig effektivisere vår forvaltningsportefølje. Eiendommene, som er i god teknisk stand, og ligger i både den danske hovedstaden og de store regionbyene, gir en stabil og trygg inntekt, sier Magnus Nordholm, viseadministrerende direktør i Heimstaden i meldingen.

Aksjekursen til Heimstaden var på topp i sommer, da aksjen ble handlet til 367 svenske kroner. Siden den gang har kursen falt ti prosent til 329 svenske kroner, noe som er litt lavere enn ved inngangen av året.

De siste to årene har Tollefsen kjøpt eiendommer for over 36 milliarder kroner. Blant annet står han bak kjøpet av den gamle amerikanske ambassaden i Oslo, mens han i oktober og november kjøpte halve Utleiemegleren og 131 leiligheter for rundt 215 millioner kroner i den nederlandske byen Utrecht.

Har fått sterk kritikk

I sommer begynte han inntoget i Tyskland, ved å bruke 625 millioner kroner på et leilighetskompleks i Vest-Berlin.

Tollefsens selskaper sitter nå på eiendommer verdt rundt 80 milliarder kroner.

Eiendomstoppen har i det siste vært i hardt vær etter en rekke avsløringer i Dagens Næringsliv de siste ukene. Hans eiendomsselskap Fredensborg er blant annet blitt anmeldt til politiet for å ha oppgitt for høye arealer i annonser på Finn.no. Det er Fredensborg uenige i.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Leieboer Egil Kolstø om Oslos største private boligeier: – Hold dere unna våre hjem
Egil Kolstø (77) synger om Ivar Tollefsen, den største boligeieren i hovedstaden etter Oslo kommune. Kolstøs husleie gikk kraftig opp etter at Tollefsen og eiendomsselskapet Fredensborg kjøpte boligblokken han bor i.
03:06
Publisert: