Videokonferanse-seriegründer Odd Johnny «O.J.» Winge (41) sikret seg i fjor strandeiendommen P.T. Mallings vei 38 på Bygdøy i Oslo for 69 millioner kroner.

Opprinnelig prisantydning for eiendommen med det 286 kvadratmeter store mørkmalte tyrolerhuset og et rødt strandhus var 80 millioner kroner.

I mars i år meldte Dagens Næringsliv at Winge også sikret seg den 0,8 mål store eiendommen med adresse P.T. Mallings vei 34, rett i bakkant, for 30 millioner kroner. 

Begge eiendommene er kjøpt gjennom Winges heleide selskap Illuminati as.

Winge, Geir Langfeldt Olsen og Fredrik Halvorsen satt igjen med minst en milliard kroner hver da de i 2015 solgte videokonferanseselskapet Acano. Kjøperen var Cisco, som betalte seks milliarder kroner for selskapet.

De tre var også sentrale da Tandberg ble solgt til Cisco i 2009 i norgeshistoriens største it-oppkjøp på 19 milliarder kroner i 2009, og eier i dag en tredjedel hver i investeringsselskapet Ubon Partners.

Total prislapp kan ende rundt 165 millioner kroner

Nå ønsker altså Winge å rive de to eksisterende eneboligene på tomtene og bygge én større enebolig. 

– Tiltaket vil bestå av et hovedhus på cirka 900 kvadratmeter, to etasjer med kjeller, et anneks på cirka 45 kvadratmeter og garasje under terreng, skriver Winge og arkitekten til Oslo kommune.

Eiendomsmegler Tom E. Johnsen i Sem & Johnsen, som formidlet salget av strandtomten, anslo i desember i fjor at det vil koste 40–50 millioner kroner å rive tyrolerhuset og bygge nytt.

Johnsen ønsker ikke å anslå hva det kan koste å erstatte både tyrolerhuset og det gule huset i bakkant med en så stor bygningsmasse. 

– Men som en tommelfingerregel kan vi si at det koster 60-70.000 kroner per kvadratmeter å bygge med høy standard, sier Johnsen.

Kjøpspris og byggepris kan i så fall utgjøre 165 millioner kroner.

– Vesentlig flere velstående

– Det er vel generelt litt sånn at det er blitt vesentlig flere velstående her til lands som har lyst til å bygge seg dyre, flotte hus. Når det er mange rike mennesker i Norge, blir det jo sånn. Det er høy sysselsetting, vet du, sier Johnsen muntert.

Ifølge siste tilgjengelige regnskap fra Winges heleiede investeringsselskap Illuminati as tok gründeren ut et utbytte på 64 millioner kroner for 2015.

Dagens Næringsliv lyktes ikke med å få en kommentar fra Winge mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.