– Det er et voldsomt trykk, spesielt på små leiligheter, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.

Etter en brennhet vår i Oslos boligmarked var det ventet at det ville bli litt roligere i juli.

Fra juni 2015 til juni 2013 steg boligprisene i Oslo 13,4 prosent. Bare siden nyttår er prisene opp 12 prosent. Flere meglerkjeder melder om stor pågang også i feriemåneden juli.

– Alt går over prisantydning. Til tross for at prisantydningen ligger på det nivået boliger i samme område nylig har gått for. Prisene stiger så raskt at det er vanskelig å prise i forhold til det folk er villige til å betale i dag, sier Halvorsen.

Han peker på at utbudet i hovedstaden lenge har vært lite, og at det er ekstra lite til salgs i årets julimåned.

– Det betyr at det er mange på hver visning. I juli har vi hatt Oslo-leiligheter med over 100 interessenter. Og det har vært køer på de mest sentrumsnære småleilighetene, sier Halvorsen.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren mener også at det er mer aktivitet enn normalt i årets juli.

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.
Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom.
– Ettersom det er altfor lite til salgs, beveger pressområdene seg utover fra Oslo sentrum og Oslo vest, sier Meier.

– Vi har sett på tallene hittil i måneden, og i Oslo ser vi at vi har solgt færre boliger enn samme periode ifjor. Dette har nok klar sammenheng med at det er færre boliger til salgs, sier administrerende direktør Odd Nymark i Eiendomsmegler 1 Oslo Akershus.

Ifølge Nymark har Oslo-boliger i juli i gjennomsnitt gått 11 prosent over prisantydning, mot åtte prosent i juni og ni prosent i mai.

– Hittil i juli har 91 prosent av boligene som gått eller over prisantydning. I samme periode ifjor gikk 76 prosent av boligene til eller over prisantydning, sier Nymark.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.