I strandkanten i Bærum har generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening (DNT) og hans kone kjøpt seg nytt krypinn. Etter 30 år i et ordinært rekkehus på Slependen i randsonen mellom Asker og Bærum, overtar de nå investor Kjell Chr Ulrichsens toppleilighet på 326 kvadratmeter i Maries vei på nedre Høvik.

– Jeg ser ikke på det som en investering, det er helt sikkert, men den ligger jo helt strøkent til nede ved vannet der. Til den prisen der er det naturlig nok ikke så mye annet som kan konkurrere, sier Øveraas.

Tidligere Accenture-sjef Nils Øveraas overtok som generalsekretær i Den Norske Turistforening høsten 2013. Her på Torungenfyr.
Tidligere Accenture-sjef Nils Øveraas overtok som generalsekretær i Den Norske Turistforening høsten 2013. Her på Torungenfyr. (Foto: Mette Randem)

Solgte aksjer

Etter flere år som sjef for konsulentselskapet Accenture i Norge, overtok han som DNT-sjef etter Kristin Krohn Devold høsten 2013. Det er ikke DNT-lønnen på en million kroner som finansierer den nye leiligheten, men aksjer fra den gang Accenture gikk på børs i 2001. Da fikk Øveraas og de andre Accenture-partnere tildelt aksjer.

Ikke mange leiligheter i Bærum kan skilte med denne utsikten mot Fornebulandet og indre deler av Oslofjorden. Foto: Øyvind Heia/Sem & Johnsen
Ikke mange leiligheter i Bærum kan skilte med denne utsikten mot Fornebulandet og indre deler av Oslofjorden. Foto: Øyvind Heia/Sem & Johnsen (Foto: Øyvind Heia/Sem & Johnsen)

– De har stått og godtgjort seg på New York-børsen siden da. Jeg har jobbet så mye at jeg har ikke hatt tid til å følge opp investeringen, og det er vel noe av det bedre jeg kunne gjort – å bare gjøre ingenting. Av og til er det greit også, sier Øveraas.

Øveraas sto i fjor oppført med en skattbar inntekt på åtte millioner kroner og en formue på 56 millioner kroner. Inntektene er i stor grad utbytte på Accenture-aksjene og andre aksjer, ifølge Øveraas.

Dyr budrunde

Han anslår at han har solgt rundt halvparten av aksjebeholdningen for å realisere boligdrømmen som han ikke var alene om å ville ha. Kjell Chr Ulrichsen la leiligheten ut for salg i mai i år med en prisantydning på 40 millioner kroner, men kjøpesummen endte godt over startbudet.

– Den budrunden kostet ti millioner kroner. Det er jo et eget marked, så de budrundene blir jo dyre, sier Øveraas.

– Leiligheten er et stykke unna det asketiske friluftslivet i DNT?

– Det kan du si, det er ganske langt unna det, en må vel kunne greie å forholde seg til begge deler. Jeg har alltid likt å være ute i naturen, så det har ikke noe med det å gjøre, jeg setter pris på det enkle friluftslivet, sier Øveraas som har mange reisedøgn som DNT-sjef. Det første året som generalsekretær hadde han 150 reisedøgn. I tillegg er han også styreleder for Redd Barna i Norge.

200 kvadratmeter terrasse

Øveraas' nye leilighet omfatter store deler av toppetasjen i bygget og har i tillegg en 200 kvadratmeter stor takterrasse med svært gode solforhold og panoramautsikt over fjorden og Fornebulandet. Ifølge salgsprospektet er den også «påkostet med usedvanlig høy standard» og kan skilte med heis rett inn. Selve leiligheten inneholder blant annet fire soverom og to bad.

Penthouseleiligheten har stått ubebodd siden bygget sto ferdig i 2013. Ulrichsen hadde ifølge eiendomsmegler Christoffer Askjer planer om å flytte inn selv, men besluttet å bli boende i huset i Sandvika lenger enn planlagt.

Ulrichsen kjøpte den da splitter nye leiligheten i 2013 for 33,5 millioner kroner av Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier som sto for utbyggingen av det eksklusive leilighetskomplekset. De hundre leilighetene ble revet vekk da de ble lagt ut for fem år siden, 95 ble solgt allerede første salgsdag, mens toppleilighetene i prosjektet ble tilbudt en engere krets før ordinær salgsstart. Ifølge Askjer er markedet for eksklusive leiligheter ikke særlig påvirket av uroen i boligmarkedet ellers.

– Det fungerer veldig bra. Det er lite tilbud og kjøperne har god fremtidstro og lar seg ikke stoppe fra å realisere langsiktige boligdrømmer, sier han.

Friluftsmann

Den ivrige friluftsmannen og hobbyfotografen Øveraas har som DNT-medlem tilgang på nærmere 500 hytter av den mer asketiske sorten i den norske fjellheimen. I tillegg har han også egen hytte på fjellet ved Ringebu, samt en fritidseiendom med egen strandlinje i Røyken bare en halvtimes kjøretur fra Bærum. Den kjøpte han sammen med kona for 8,25 millioner kroner i 2002.

– Selv om det ligger fint til er det et gammelt hus med utedo, men det er tomten som er dyr der. Vi bruker det bare om sommeren, sier Øveraas.

Hytta på fjellet er ifølge Øveraas blitt et samlingspunkt for hele familien.

– Jeg har mesteparten av familien i Molde, og den ligger akkurat midt imellom, så den har vært et sted der vi kan ha familietreff, sier Øveraas.(Vilkår)

Denne ladbare suven skal doble salget i Norge
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: