Reitan Eiendom kjøper 32 prosent av det nye holdingselskapet Dora Bunkeren Holding as, opplyses det i en pressemelding. Dermed blir Reitangruppen en av de tre hovedeierne i Dora Holding. Det opplyses ikke hva Reitan Eiendom har betalt for eierandelen.

Blant eiendommene i konsernet er den tidligere ubåtbunkeren Dora 1, samt flere eiendommer på Nyhavna i Trondheim.

I pressemeldingen opplyser Reitan Eiendom at dette er en langsiktig og strategisk investering.

– Viktige utviklingsområder for Trondheim

– Nyhavna med tilstøtende områder vil i årene som kommer utgjøre viktige utviklingsområder for Trondheim, og for oss er det av stor interesse å delta i denne utviklingen, sier administrerende direktør Ingolv Høyland i Reitan Eiendom.

– Samtidig har selskapet en betydelig eiendomsportefølje med langsiktige og gode leietagere. Gjennom denne transaksjonen ønsker Reitan Eiendom å kanalisere vårt videre engasjement på Nyhavna gjennom Dora, legger han til.

To hovedeiere

De andre hovedeierne i Dora Holding er familiene Dahl og Olrich Paus. De har vært hovedeiere i Dora-selskapene siden 1960-tallet.

– Den nye konstellasjonen vil styrke selskapet og tilføre en bredere kompetanse som kan nyttes til å delta i utviklingen av en spennende bydel, sier administrerende direktør Geir Halmøy i Dora Holding. (Vilkår)

- Så fort jeg setter meg på sykkelen blir jeg lykkelig
00:00
Publisert: