Skipsredermilliardær John Fredriksen la i vår år ut luksusleiligheten på hotellet Dr. Holms på Geilo for salg med merkelappen «høy prisklasse». 

I tillegg til annonsering i norske medier, ble John Fredriksens luksusleilighet til 27 millioner kroner også lagt ut på Jamesedition, en global luksusversjon av Finn.no, der prisantydningen var «price on request».
I tillegg til annonsering i norske medier, ble John Fredriksens luksusleilighet til 27 millioner kroner også lagt ut på Jamesedition, en global luksusversjon av Finn.no, der prisantydningen var «price on request». (Foto: Elin Høyland)

Fredriksens husadvokat Harald Herstad opplyste at årsaken til salget var at Fredriksen benytter seg lite av leiligheten.

Geilo-meglere Dagens Næringsliv har vært i kontakt med har rapportert om et brennhett hyttemarked på Geilo fra sensommeren frem til nå.

Men grunnet dårlig respons har Fredriksen trukket sin Geilo-leilighet fra markedet, bekrefter daglig leder og partner Fredrik von Krogh i Proaktiv Eiendomsmegling, som var ansvarlig for å selge leiligheten. 

– Vi fikk ikke respons på det nivået vi ønsket, sier von Krogh, som ikke ønsker å oppgi hva slags bud som kom inn på Fredriksens luksusleilighet eller hvilken pris Fredriksen ønsket. 

Takst på 27 millioner kroner

Fredriksens husadvokat Harald Herstad bekrefter at leiligheten er tatt av markedet.

– Jeg lurer på om taksten var på 27 millioner kroner. Det kan tenkes den ville blitt solgt hvis det hadde kommet et høyere bud, sier Herstad, som oppgir at Fredriksen vurderer hvorvidt han skal beholde leiligheten eller gjøre nye salgsfremstøt.

 Den 256 kvadratmeter store leiligheten over to plan er skreddersydd og spesialbygget av britiske båtbyggere. Fjelleiligheten har blant annet tre balkonger, fire bad og en egen «master-suite» i toppetasjen.

Se bilder av leiligheten her. (ekstern lenke)

Von Krogh har sier til DN at han har fått inntrykk av at luksusleiligheten ikke skal legges ut for salg igjen på et senere tidspunkt. 

– Jeg tror at de bare skal beholde den. De bruker den ikke så mye, men hele familien er glad i å feriere på Geilo, sier von Krogh. 

Bibliotek og master-suite

I tillegg til annonsering i norske medier, ble leiligheten også lagt ut internasjonalt. Leiligheten ble blant annet lagt ut på Jamesedition, en global luksusversjon av Finn.no, der prisantydningen var «price on request». 

Opprinnelig eide Fredriksen en mindre leilighet i hotellbygget. I 2002 kjøpte han den 170 kvadratmeter store naboleiligheten for like i overkant av ti millioner kroner og slo de to leilighetene sammen.

Leiligheten ligger i 5. og 6. etasje på Dr. Holms og er tilgjengelig via heisen fra hotellets resepsjon.

Leilighetens nederste plan inneholder en stor stue med peis og utgang til en stor balkong, samt kjøkken og bibliotek med utgang til ytterligere en balkong.

Selv om leiligheten ikke ble solgt, sier von Krogh at Geilo er et attraktivt område for folk flest. 

– Det har vært ganske bra trykk der gjennom høsten, men det er mer interesse for mindre hytter og leiligheter enn de større, sier von Krogh. 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast om Bensin, diesel, el-bil eller hybrid. Det har sjelden vært vanskeligere å kjøpe ny bil i Norge.

Stortinget har igjen endret bilavgiftene. DNs biljournalist Embret Sæter forteller deg hvilken bil du bør kjøpe i 2017 for å få mest kjøring for pengene.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DVNtv:

 

Årets gasellevinner: - Ikke gjør som oss
Norsk Oppdrettsservice er årets nasjonale gasellevinner. Dette er deres tips til andre som vil lykkes som gründere.
00:41
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.