Boligprisene sank med 0,3 prosent i juni 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent.

Det viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken for juni, som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

Boligprisene har så langt i 2022 steget med 8,8 prosent på landsbasis.

– Det har i 2022 vært sterk vekst i boligprisene langs kysten fra Drammen til Stavanger, og vi venter at særlig Sørlandet og Stavanger-regionen vil ha stor vekst i boligprisene på grunn av den høye aktiviteten i oljenæringen nå og fremover, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Sterkest i sør

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i juni hadde Kristiansand med en oppgang på 0,9 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Asker og Bærum med en sesongkorrigert nedgang på 1 prosent.

Den sterkeste utviklingen hittil i år har Kristiansand med en oppgang på 12,6 prosent etterfulgt av Stavanger m/omegn med 12,1 prosent og Tønsberg m/Færder med 11,9 prosent.

Svakest utvikling så langt i 2022 har Asker og Bærum og Romerike med en oppgang på 5,7 prosent.

Sjekk din region:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.