Fersk statistikk fra Eiendom Norge viser at det er hett marked i fjell-Norge

 Den typiske fritidsboligen kostet 1,7 millioner kroner. For hytter tilknyttet alpinanlegg steg prisene med 6,3 prosent sist år. Selv om langrennsinteressen har tatt seg opp de siste årene, er ikke prisveksten like høy som for fritidsboliger nær skibakken. For langrennshytter på fjellet steg prisene med 4,0 prosent sist år. 

– Hyttemeglerne har det siste året gitt tilbakemelding om høy aktivitet og stor etterspørsel etter fjellhytter. Prisene for fritidsboliger på fjellet har steget med 5,5 prosent det siste året, og vi forventer at den positive trenden i markedet vil fortsette utover vinteren, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Flå dyrest

Helt overraskende topper Flå kommune - med hyttefeltet Høgevarde - listen over de høyeste prisene på  den typiske fritidsboligen på fjellet i fjor. Øyer (Hafjell) og Sirdal er de to andre kommunene hvor det har vært dyrest å kjøpe hytte i fjor. 

Flest salg i Trysil

Det ble solgt 3 463 hytter på fjellet, sammenliknet med 3 076 for samme periode året før. Dette er en økning på 13 prosent.  Det tok i snitt 107 dager fra selger la ut hytte for salg til den ble kjøpt.

 Trysil, Ringsaker (Sjusjøen), Krødsherad (Norefjell) og Sigdal (Haglebu) var fjellkommunene med flest salg. 

– Det har vært en stor økning i antall omsetninger de siste årene, noe som vitner om et sterkt marked for fritidsboliger på fjellet. For landet samlet har det neppe tidligere vært solgt flere fritidsboliger på fjellet enn de siste 12 månedene, sier Dreyer i en pressemelding.

Går ikke over takst

Det er ikke like heftige budrunder på fjellhytter som i deler av boligmarkedet. I snitt ble fritidsboliger på fjellet solgt 0,9 prosent under prisantydning, ifølge Eiendom Norge. 

– Selgerne må fremdeles belage seg på å akseptere en pris noe under prisantydningen, noe som er normalt i hyttemarkedet. Det er fortsatt mye å velge i blant fritidsboliger på fjellet, men kjøperne er vesentlig mer aktive enn for bare få år siden, sier Dreyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nordmenns vinvaner i endring: Slik handler vi på polet
Lettere og lysere og ikke bare til mat.
00:54
Publisert: