Solon Eiendom solgte 23 boliger til totalt 185 millioner kroner i tredje kvartal i 2017. Det er 45 millioner kroner mindre enn samme periode i 2016, da selskapet solgte for 230 millioner kroner.

Administrerende direktør Andreas Martinussen tror han vet grunnen.

– Det er bare tilfeldig at det går ned. Fjoråret var vårt beste tredje kvartal noensinne. Og så hadde vi bare én salgsstart i årets tredje kvartal. Det var 15 enheter og 80 prosent ble solgt i løpet av den første uken, sier han.

38 boliger ble solgt i tredje kvartal i 2016, altså 15 flere enn i år.

– Vi har dessverre hatt litt lite ute i markedet. Av de prosjektene vi har hatt ute, så er nesten 90 prosent solgt, sier Martiniussen.

Så langt i år har Solon solgt 149 boliger til totalt 1,3 milliarder kroner. Det er en kraftig økning fra fjoråret, da det i samme periode ble solgt 111 boliger til 652 millioner kroner.

Annerledes marked

Boligprisene på landsbasis steg nominelt med 1,2 prosent i august, sammenlignet med juli. Korrigert for sesongsvingninger falt prisene 0,4 prosent, viser den landsomfattende bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

I Oslo falt boligprisene med 0,3 prosent sammenlignet med august. Dermed har boligprisene i Oslo falt i fire måneder på rad, slik at de nominelle boligprisene nå er 7,4 prosent lavere enn i april. Det har tidligere ikke vært et boligprisfall i Oslo i august siden Eiendom Norge startet registreringen i 2003.

Solons marked er annerledes enn totalmarkedet, ifølge Martiniussen.

– Vi er litt i et eget marked hvor det har vært bygget lite og vi selger til en litt voksen kjøpegruppe. De er ikke så påvirket av boliglånsforskriften og sentimentet. Vi opplever at salget går bra, uten at det nødvendigvis gjenspeiler hvordan totalmarkedet gjør det, sier han.

Kommer nye tall

Onsdag kommer nye bruktboligtall. Ifølge analytiker Joachim Bernhardsen og Nordea Markets er boligprisfallet i Oslo bare kommet halvveis.

– Det vil ikke overraske meg om markedet fortsatt er litt ned. Det er vel å forvente. Jeg tror at i vårt marked holder prisene seg vesentlig bedre enn det bruktboligmarkedet gjør, sier Martiniussen. (Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av.
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: