I flere år har Aker-selskapene Aker BP og Aker Solutions vært på jakt etter nye felles kontorlokaler i oljebyen Stavanger. Lenge var Aker BP i forhandlinger med den lokale investoren Alfred Ydstebø og Bane Nor om bygging av et nytt bygg nær sentrum, men det politiske flertallet vendte tommelen ned for planen.

Nå kommer bekreftelsen på at oljeselskapet Aker BP og energiservice-selskapet Aker Solutions velger seg Hinna Park som nytt kontorsted for de to selskapene. I en melding fra selskapene heter det at beslutningen vil innebære en investering på rundt to milliarder kroner.

Det er selskapet Hinna Park Utvikling som eier tomten og som vil være ansvarlig utbygger.

Selskapet er eid av det kommunale foretaket Stavanger Utvikling og selskapet H2O Eiendom. Bak H2O Eiendom står OBOS, Entra og det lokale eiendomsselskapet Camar Eiendom kontrollert av Ertvaag-brødrene, John Arild Ertvaag og Ole Ertvaag.

Også i dag har de aller fleste Aker-ansatte i Stavanger-regionen kontorplass i Hinna Park, i et kontorbygg eid av det amerikanske fondet H.I.G. Capital.

Ny storutbygging

Utbyggingen vil bestå av to seks-etasjers bygninger på totalt 71.000 kvadratmeter. Aker BP og Aker Solutions har inngått separate langtids leiekontrakter på til sammen 48.000 kvadratmeter fordelt på de to byggene. Resten vil være ledig for eksterne leietagere, kommer det frem av pressemeldingen fra de to selskapene.

Første fase skal stå klar til innflytting innen utgangen av 2024, mens resterende lokaler skal være ferdig innen sommeren 2025. Partene har inngått ti års leiekontrakt for hoveddelen av kontorkomplekset. Aker BP har i tillegg inngått forlenget leiekontrakt på 15 år for et spesialdesignet samhandlingssenter i det ene bygget.

Hinna Park er et av sentrale utbyggingsområdene i Stavanger-området nær toglinjen inn til byen. De siste tiårene er en rekke nye kontorbygg og leilighetsprosjekter bygget i området. Hinna Park Utvikling har lagt planer for en storutbygging av området de neste ti årene som skal huse 1500 boenheter og 6000 arbeidsplasser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.