Eiendomsmilliardær og Rosenborgs styreleder Ivar Kotengs konsern Koteng Holding as fikk et resultat før skatt på 164 millioner kroner i 2018 – en bratt nedgang fra rekordåret 2017, da resultatet var rundt 100 millioner høyere.

– Vi er nesten fornøyd med resultatet, men det kunne vært bedre, sier Ivar Koteng til DN.

Tap på blåskjell

Driftsresultatet til Kotengs konsern ser langt bedre ut: I 2018 var resultatet på 125 millioner, mot et 2017-resultat på 72 millioner.

Et svakere resultat før skatt skyldes av- og nedskrivninger på investeringer.

– Det er jo ikke så artig, men utviklingen over tid gjorde at vi måtte skrive ned en del investeringer, sier han.

Ultralydselskapet Sonowand ble lagt ned i fjor. Koteng Holding eide en tredjedel av selskapet, og hadde investert mellom 30 og 35 millioner. I 2018-regnskapet til konsernet står Sonowand bokført med en verdi på to millioner.

Blåskjellselskapet Norgesskjell er også av investeringene som bidro til et svakere resultat før skatt i 2018. I regnskapet er det oppført er tap på 3,7 millioner for 2018.

Totalt har Koteng Holding skrevet ned verdi på finansielle eiendeler tilsvarende 22.918.852 kroner.

Ser ikke skyer på himmelen

Utover tapet på aksjer ser Koteng lyst på konsernets hovedgeskjeft: eiendom.

Selskapet har investert i eiendom siden 1985 og har bygget opp en stor portefølje i Trondheim og i Tallinn i Estland.

– Det har vært litt ledighet i næringseiendom som følge av etterdønninger av oljestoppen. Men det er lite oljevirksomhet i Trondheim, så vi har hentet oss fint inn igjen. Nå går det bra, jevnt og greit. Det er ikke voldsomt mange skyer på himmelen, sier Koteng.

Han sier at det ligger an til et bedre resultat i 2019. Den verdijusterte egenkapitalen vurderer Koteng til 1,7 milliarder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.