Fotballproff Håvard Nordtveit og kona Anna Berg Nordtveit solgte nylig leiligheten på 171 kvadratmeter på Tjuvholmen – som Nordtveit ga 36,5 millioner kroner for i mars i fjor.

Den gang hadde leiligheten en prisantydning på 35 millioner kroner. Nordtveit fikk da med det aller meste av møbler og innbo på kjøpet.

Nylig ble leiligheten solgt, og DN har tidligere skrevet at prisen endte på 48 millioner kroner. Det betyr at den tidligere landslagsspilleren innkasserte 11,5 millioner kroner på Tjuvholmen-leiligheten etter halvannet år.

Etter det DN erfarer er det en av Norges mest formuende utenlandsboere, nemlig Viking Cruises-gründer og styreleder Torstein Hagen (79) som har sikret seg leiligheten som nylig er blitt tinglyst på det Cayman Islands-registrerte Oslo Property Holding Ltd.

Skipsreder Torstein Hagen har kjøpt sin tredje leilighet på Tjuvholmen. Her er han avbildet ved elvecruise-skipet «Viking Herja».
Skipsreder Torstein Hagen har kjøpt sin tredje leilighet på Tjuvholmen. Her er han avbildet ved elvecruise-skipet «Viking Herja». (Foto: Ørjan Ellingvåg/NTB)

Cruiserederen med en anslått formue på rundt 20 milliarder kroner ifølge Kapitals oversikt, har til nå hatt tilhold i Sveits hvor rederiet har hovedkontor, og i USA der rederiet har salgskontor blant annet i Los Angeles.

I et VG-intervju for et år siden fremkom det at Hagen har lekt med tanken på å flytte hjem igjen. Hagens sønn har tidligere flyttet fra Storbritannia til Norge.

Leiligheten Hagen nå kjøper, har to soverom og ligger på Kavringen Brygge rett over Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen. Den har utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning.

«Med sjøen rett inn i stuen, skreddersydde løsninger og delikat fargebruk – nyter du hotellfølelsen på Kavringen Brygge 6», heter det i Finn-annonsen.

Leiligheten har utsikt over innseilingen til Oslo og Akershus festning.
Leiligheten har utsikt over innseilingen til Oslo og Akershus festning. (Foto: Stian Froysang)

Eiendomsmegler Dag-Rune Kristiansen i Privatmegleren Tjuvholmen har vært ansvarlig for salget. Han ønsker ikke å kommentere salget.

Hagen eier fra før to leiligheter i bygget på Tjuvholmen som han kjøpte i 2013 for til sammen 66 millioner kroner. De to leilighetene har et samlet boareal på 427 kvadratmeter og eies av et annet Cayman-selskap, Jupiter Properties Ltd.

Fergereder Olav Nils Sunde har også en gedigen leilighet i byggets tre øverste etasjer. Han ga hele 236,5 millioner kroner for sin nesten 1.200 kvadratmeter store leilighet i 2013.

Utvidet cruisevirksomheten

Torstein Hagen begynte sin forretningskarriere i McKinsey, der han jobbet mye med shipping. På 1970-tallet ble han toppsjef i Bergenske Dampskibsselskab, og senere Royal Viking Line, samt styreverv og eierskap i flere rederier.

På midten av 1990-tallet var Hagen nesten konkurs etter å ha tapt store penger på det nederlandske rederiet Royal Nedlloyd i Rotterdam. Men etter å ha bistått noen russiske oligarker med å kjøpe et rederi, fikk Hagen tilbud om å kjøpe fire elvebåter som dannet grunnlaget for etableringen av Viking River Cruises i St. Petersburg i 1997.

I 2013 utvidet Hagen fra elvecruise i Øst- og Sentral-Europa til cruiseskip til havs, med etableringen av Viking Ocean Cruises. Til sammen kontrollerer han nå en flåte på over seksti elveskip og seks cruiseskip.

Hagen troner på 12. plass over Norges rikeste ifølge Kapital, med en formue anslått til 20 milliarder kroner.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Torstein Hagen til saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.