Onsdag la Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligrapporten for april.

Rapporten viser at de norske boligprisene steg sist måned 0,2 prosent nominelt i april og 0,1 prosent korrigert for sesongvariasjoner.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mars hadde Kristiansand med en oppgang på 2 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Ålesund m/Omegn med en nedgang på 0,9 prosent.

– Moderat prisvekst med stort utbud gir større stabilitet for skal bytte bolig og for førstegangskjøpere, og er positivt for alle parter i boligmarkedet. Slik det ser ut nå går boligmarkedet inn for en myk landing, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

– Sunt at boligprisveksten dempes

Sterkest utvikling de siste 12 måneder hadde Oslo med en oppgang på 15,7 prosent. Tromsø hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 7,3 prosent.

– Det er sunt for norsk økonomi og den finansielle stabiliteten at boligprisveksten nå dempes. Med økt boligbygging de neste årene og høyere renter er det sannsynlig at vi nå går inn i en lengre periode med moderat prisutvikling i boligmarkedet, slik som i 2018 og 2019, sier Lauridsen.

Sjekk din region:

Kilde: Eiendom Norge, Finn.no, Eiendomsverdi(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.