Den 1,7 mål store eiendommen på Snarøya i Bærum ble omsatt utenfor det åpne markedet for 60 millioner kroner. Hallvard Thoresen (34) og samboeren bor bare noen få hus bortenfor sitt nye hjem, men det har ikke strandlinje. Nå får familien egen strandlinje med brygge og utsikt mot Fornebulandet.

Investeringssjef Hallvard Thoresen i Aka as har kjøpt nytt hus til 60 millioner kroner.
Investeringssjef Hallvard Thoresen i Aka as har kjøpt nytt hus til 60 millioner kroner. (Foto: Aka as)

Thoresen ønsker ikke selv å kommentere kjøpet. Han er sønn av eiendomsmilliardær Aage Thoresen (65) som nylig kjøpte den fallerte krafttraderen Einar Aas' leilighet på Tjuvholmen for 67,5 millioner kroner. Aage Thoresen oppnådde selv tidenes høyeste pris for en hytte i Sandefjord, da hyttenaboen i vår ga 33 millioner kroner for hans eiendom på Vesterøya.

Kremmerfamilie

Aage Thoresen meldte utvandring til Spania i fjor, men har opplyst til DN at han nylig har meldt tilbakeflytting til Norge. På bladet Kapitals siste oversikt over landets rikeste, ligger han på en 57. plass med en nettoformue på 4,2 milliarder kroner.

Aage Thoresen har bygget opp sin formue i Aka-konsernet som har sitt utspring i en dagligvarebutikk på Hønefoss. I 2000 fusjonerte Akas 43 dagligvarebutikker med Norgesgruppen og året etter solgte Thoresen seg ut i bytte mot en rekke handelseiendommer. Selskapet har i dag over 200 næringseiendommer som forvaltes fra hovedkontoret i Hønefoss. Sønnen Hallvard Thoresen er investeringssjef i Aka mens datteren Guro Thoresen er administrasjonssjef.

Tjener 47 millioner på salget

Paret i 50-årene som solgte huset i Langoddveien på Snarøya kjøpte det selv i 2013 for 13 millioner kroner og kan dermed se frem til en svært pen gevinst på eiendommen. Det har allerede investert i en ny leilighet til 21 millioner kroner på Kaldnes Brygge i Tønsberg ifølge eiendomsregisteret. Salget av huset i Langoddveien og leilighetskjøpet i Tønsberg ble begge tinglyst nå i juli.

Langoddveien 63 med egen sandstrand og to brygger i forgrunnen er til salgs for 85 millioner kroner, mens Langoddveien 45 fire hus bortenfor (i sirkelen) nylig ble omsatt for 60 millioner kroner.
Langoddveien 63 med egen sandstrand og to brygger i forgrunnen er til salgs for 85 millioner kroner, mens Langoddveien 45 fire hus bortenfor (i sirkelen) nylig ble omsatt for 60 millioner kroner. (Foto: Anders Andersen)

– Vi ønsker ikke å kommentere salget i Langoddveien 45, opplyser selger Trond Svartdahl i en tekstmelding til DN.

Prisen på nær 60 millioner kroner for Hallvard Thoresens nye krypinn er langt fra rekord på Snarøya. Nettverksmillionær Finn Ørjan Sæle og kona Hilde Rismyhr Sæle ga i fjor 86 millioner kroner for investor Arne Fredlys nybygde herskapshus i Haldenveien på Snarøya.

Den Monaco-bosatte investoren Arne Fredly (54) fikk i fjor 86 millioner kroner for sitt nybygde 1000 kvadratmeters palass.
Den Monaco-bosatte investoren Arne Fredly (54) fikk i fjor 86 millioner kroner for sitt nybygde 1000 kvadratmeters palass. (Foto: Nicklas Knudsen)

Taksten på den 1000 kvadratmeter store villaen uten strandlinje var opprinnelig 130 millioner kroner. Ekteparet Sæle grunnla direktesalgsselskapet Zinzino i 2005, som nå har virksomhet i Europa og Nord-Amerika. Selskapet selger helseprodukter, espressomaskiner, te og kaffe.

Eksklusiv halvøy

Tidenes dyreste eiendomshandel på Snarøya står investor og tidligere Tandberg-sjef Fredrik Halvorsen (45) for. I 2017 ga han 158 millioner kroner for den gigantiske strandeiendommen på 23 mål i Strømstangveien 1–3 beliggende på yttersiden av Snarøya med utsikt mot Nesoddlandet.

Investor Fredrik Halvorsen (45) fikk tre bolighus med på kjøpet da han ga 158 millioner kroner for 23 mål store Strømstangveien 1–3 i 2017.
Investor Fredrik Halvorsen (45) fikk tre bolighus med på kjøpet da han ga 158 millioner kroner for 23 mål store Strømstangveien 1–3 i 2017. (Foto: Fartein Rudjord)

Investoren skal rive bebyggelsen og bygge helt nytt på eiendommen som har 250 meter strandlinje. Halvorsens byggeplaner tilsier at boligprosjektet hans runder 200 millioner kroner.

Halvorsen har fra før kjøpt boliger for 65 millioner kroner i strandkanten på Snarøya og bygget opprinnelig et gedigent palass bare noen steinkast fra Strømstangen.

250 kvadratmeter til 85 mill.

Eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen i Sem&Johnsen forsøker for tiden å selge en eiendom tre hus unna Hallvard Thoresens nye hjem. Eiendommen med 2,3 mål tomt og et bolighus på 250 kvadratmeter ligger ute med en prisantydning på 85 millioner kroner.

– Det er ikke solgt, men vi har hatt flere visninger, sier Johnsen som omtaler funkishuset i teglstein fra 1937 som en arkitektonisk perle med særdeles flott tomt. Eiendommen har sandstrand og to brygger, hvorav en dypvannsbrygge.

For 85 millioner kroner kan man få denne eiendommen på Snarøya med 40 meter strandlinje.
For 85 millioner kroner kan man få denne eiendommen på Snarøya med 40 meter strandlinje. (Foto: Anders Andersen)

– Det ligger helt fantastisk til nede ved vannet på en flat odde med fine solforhold, sier eiendomsmegleren som ikke har noen planer om å fire på prisen ennå. Dagens eiere kjøpte huset for 18,1 millioner kroner i 2004.

15 år på planlegging

Eiendomskongen Ivar Tollefsen har også planer om å bosette seg på halvøya i Oslofjorden når han får orden på alle byggetillatelser med Bærum kommune.

Investor Ivar Tollefsen vil også flytte til Snarøya der han eier fem eiendommer.
Investor Ivar Tollefsen vil også flytte til Snarøya der han eier fem eiendommer. (Foto: Mikaela Berg)

Rallyføreren og eventyreren Tollefsen har brukt 46 millioner kroner på å sikre seg to eiendommer i Lortbukta noen steinkast unna Fredrik Halvorsens giganteiendom. I 15 år har investoren planlagt og prosjektert drømmeboligen, men kommunen har hatt en rekke innsigelser til hans planer. Tollefsen eier også en annen strandeiendom på Snarøya, samt en holme og en nedlagt båtslipp på en øy rett utenfor. Til sammen har han brukt 65 millioner kroner på eiendomskjøp på Snarøya og holmene utenfor de siste 15 årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.