Boligprisene her til lands falt nominelt med 1,5 prosent i november fra måneden før. Korrigert for sesongvariasjoner falt boligprisene 0,5 prosent. Det viser den landsomfattende bruktoligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

– Boligprisene gikk noe mer ned enn normalt i november i år. Den svake prisutviklingen må ses i sammenheng med det store utbudet av boliger på markedet vi har hatt gjennom hele året. Et stort tilbud gir normalt svakere utvikling i boligprisene, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en melding.

Boligprisene er nå to prosent høyere enn for ett år siden.

«Stabilt aktivitetsnivå»

I november ble det solgt 7.236 boliger i Norge, noe som er 1,6 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2017, påpekes det.

– Til tross for at det har vært en svakere prisutvikling gjennom høsten enn før sommeren, så har aktivitetsnivået vært stabilt godt i hele 2018. Så langt i år er det solgt 5,0 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor, og det ligger an til å bli et rekordår når det gjelder antall boligsalg, sier Dreyer.

I november ble det lagt ut 6.934 boliger for salg i Norge, noe som er 1,7 prosent flere enn i samme måned i fjor.

– Veksten i nye bruktboliger på markedet har nå bremset opp som normalt for sesongen å være og tilbudssiden har stabilisert seg. Nivået på antall boliger til salgs er imidlertid på et høyere nivå ved utgangen av november enn hva det har vært de siste ti årene, sier Dreyer.

Det tok i gjennomsnitt 49 dager å selge en bolig i november, noe som er to dager flere enn i november i fjor. Av byene hadde Fredrikstad/Sarpsborg raskest salgstid med 25 dager og Stavanger m/omegn tregest salgstid med 76 dager.

– Salgstiden stiger fra oktober, og det er fremdeles høyere salgstid enn det som har vært normalt de siste årene, sier Dreyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.