En av Skandinavias største boligutleiere, Ivar Tollefsen, har gått inn i eiendomsmarkedet i Nederland.

Gjennom sitt nye hovedselskap, svenske Heimstaden ab, har han kjøpt 131 leiligheter og 128 parkeringsplasser til en verdi av rundt 215 millioner kroner. Dette går frem av en pressemelding fredag.

Leilighetene ligger i den nederlandske byen Utrecht og består av mindre leiligheter i nærheten av universitetet. Utrecht er den fjerde største byen i Nederland og ligger omtrent 35 kilometer sør for Amsterdam.

Leilighetene ligger i nærheten av både motorveien og bykjernen.

– Vi har analysert markedet i Nederland i en lang periode og denne eiendommen passer inn i våre kriterier. Prisene har steget de siste årene i Nederland, men prisene i flere av de stedene vi har studert ser fremdeles attraktive ut og nederlenderne har et stabilt leiemarked, sier Magnus Nordholm, daglig leder for Heimstaden i meldingen.

Bare det siste halvannet året har Tollefsen kjøpt eiendom for 36 milliarder kroner, blant annet den gamle amerikanske ambassaden i Drammensveien i Oslo.

I et intervju med DN i august, sa Tollefsen at han mener boligprisene fortsatt skal opp, selv om rentene stiger.

– Jeg ser ingen alvorlige trusler, sa han og omtalte boliger som den nye gullstandarden i samfunnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her holdes den tradisjonsrike auksjonen for første gang på nytt sted
01:16
Publisert: