Torsdag la Eiendom Norge frem den landsomfattende bruktboligrapporten for mai. Boligprisene steg i mai mer enn normalt for måneden.

Selv om prisene steg i mai er 12 måneders veksten i boligprisene på vei ned. Prisene er nå 11,3 prosent høyere enn for et år siden.

– Vi venter svakere utvikling i boligprisene fremover på grunn av det store utbudet av boliger, samt at en renteøkning er nært forestående, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Prisene falt med 0,6 prosent i Oslo, som gjør mai til tredje måneden på rad med prisfall. Nå er prisene i hovedstaden 12,4 prosent høyere enn for et år siden.

Sterkeste vekst

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i mai hadde Tønsberg m/Færder med en oppgang på 2,1 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 0,9 prosent.

– I de mindre byene på Østlandet steg prisene kraftig sist måned, og dette bekrefter de mange rapportene om stor etterspørsel etter bolig i byer som Drammen, Hamar, Fredrikstad, Sarpsborg, Tønsberg, Porsgrunn og Skien, sier Lauridsen

Sterkest utvikling de siste 12 måneder hadde Tønsberg m/Færder med en oppgang på 14,9 prosent. Tromsø hadde den svakeste utviklingen de siste 12 månedene med en oppgang på 7,7 prosent.

– Mer moderat prisvekst gir større forutsigbarhet for dem som skal bytte bolig og for førstegangskjøpere, og er positivt for alle parter i boligmarkedet, sier Lauridsen.

Sjekk din region:

Kilde: Eiendom Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.