Norske boligpriser falt 1,6 prosent nominelt i juli. Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent.

Den sterkeste utvikling i juli fant sted i Oslo. Hovedstaden hadde en sesongkorrigert prisutvikling i juli med en oppgang på 0,4 prosent.

- Oslo skiller seg ut i juli som det området med sterkest sesongkorrigert utvikling gjennom sommeren. Dette illustrerer vår vedvarende bekymring for boligprisutviklingen og prisnivået i hovedstaden. Vi ser heller ikke at renten vil bite her med første. Hovedstadregionen har nå sterk befolkningsvekst og fortsatt vedvarende lav boligbygging. Dette gir ytterligere prispress i Oslo, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Svakest i oljebyen

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en sesongkorrigert nedgang på 2,7 prosent.

Den sterkeste utviklingen hittil i år har Tønsberg m/Færder med en oppgang på 9,6 prosent etterfulgt av Porsgrunn/Skien og Drammen m/omegn med 9,0 prosent.

Svakest utvikling så langt i 2022 har Asker og Bærum og Romerike med en oppgang på 4,7 prosent.

- Nå må Plan- og bygningsetaten, byrådet og bystyret i Oslo tar ansvar for boligprisutviklingen i byen, avslutter Lauridsen.

Sjekk din region her:


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.