I september viser ferske tall fra Boligprodusentenes Forening at salget av nye boliger var 13 prosent høyere i september i år, sammenlignet med samme måned i fjor. I tredje kvartal var salget 17 prosent høyere enn i samme periode i 2019.

– Det er gledelig at salg og igangsetting den siste måneden er oppe på normale nivåer. Men vi har tapt mye siden koronapandemien traff oss i mars, og samlet aktivitet i 2020 vil bli lav, sier administrerende direktør Per Jæger i en pressemelding.

Igangsettingen så vidt opp

Samtidig økte igangsettingen med tre prosent i september, sammenlignet med samme måned i fjor. I tredje kvartal var igangsettingen på likt nivå som i fjor, skriver foreningen i en pressemelding.

Her er de beste tipsene til deg som skal på visning
– Spør om å få prøve dusjen.
02:44
Publisert:

Foreningen skriver i pressemeldingen at aktivitetstallene viser et marked i klar bedring.

Salget av nye fritidsboliger er hittil i år åtte prosent høyere enn i tilsvarende periode i 2019. Igangsettingen er imidlertid 12 prosent lavere enn i tilsvarende periode i 2019.

Noen tall fra rapporten, som kan leses i sin helhet her.

  • Salget av nye boliger i september 2020 var 13 prosent høyere enn i september 2019.
  • Salget i tredje kvartal 2020 var 17 prosent høyere enn i tredje kvartal i 2019.
  • Igangsettingen av nye boliger i september 2020 var 3 prosent høyere enn i september 2019.
  • Igangsettingen hittil i år er 10 prosent lavere enn i tilsvarende periode i 2019. Eneboliger er ned 15 prosent, mens småhus og leiligheter begge er ned 8 prosent.

«Klar bedring i august»

Tallene for august viste på sin side at nyboligsalget økte med 40 prosent sammenlignet med samme måned i 2019. Foreningen trakk da frem at tallene viste et marked i klar bedring.

Samtidig viste tallene at igangsettingen hang igjen, og at igangsettingen i august var den laveste siden registreringen ble startet i 2010.

– Den lave igangsettingen indikerer at mye av salget av leiligheter skjer i allerede igangsatte prosjekter, sa administrerende direktør Jæger da august-tallene ble lagt frem i midten av september. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.