Boligprisene steg med 1,5 prosent i februar 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent.

Boligprisene har steget med 6,3 prosent det siste året.

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i februar hadde Drammen med en oppgang på 1,7 prosent. Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Follo med en sesongkorrigert nedgang på 0,8 prosent.

– I områder med sterk prisvekst vil jeg oppfordre boligkjøperne til å tenke seg om to ganger i hete budrunder. Historisk har det vist seg at det tar mange år å hente igjen perioder med svært sterk boligprisvekst, og det er også dokumentert at det er vanskelig å gjeninnhente prisvekst skapt av hete budrunder, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Sterkest 12 måneders vekst har Bodø/m Fauske med en oppgang på 12,8 prosent etterfulgt av Tønsberg m/Færder med 12,6 prosent og Drammen med 11,3 prosent.

Oslo hadde den svakeste utviklingen i 12 måneders veksten med en oppgang på 3,3 prosent etterfulgt av Ålesund m/omegn på 5,4 prosent.

– Til tross for den sterke oppgangen i boligprisene nasjonalt er det visse områder som har en moderat utvikling, sier Lauridsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.