Det har ikke vært noen fest å være eier av kontoreiendommer i Stavanger-regionen de siste årene. Store oppsigelser blant oljeselskaper og oljeserviceselskaper har sendt ledigheten opp og leieprisene til bunns. Nå er det imidlertid tegn på at markedet er i ferd med å snu i takt med bedre tider i oljeindustrien.

– Nå mener vi at bunnen er nådd, sier Jan Inge Røyland.

Han er sjef for næringseiendom i Eiendomsmegler 1, distriktets største aktør.

Verst på Forus

Nye tall viser en ledighet i regionen på 9,7 prosent. Det er ned fra 11,9 prosent i mai. Verst er det for eiere av kontoreiendommer på Forus.

Det er på Forus oljeselskaper og oljeserviceselskaper er samlet, og området huser blant annet Equinors hovedkontor. På Forus har mer enn hvert femte kontorbygg stått ledig. Nå er ledigheten på Forus nede i 14,3 prosent. Den var over 20 prosent på det verste og før en eiendom eid av Norwegian Property ble tatt ut av markedet.

Helt nede i 1000 kroner

– Det er flere selskaper som nå ansetter folk og trenger mer kontorplass. Først fortettet selskapene, men nå er de kommet der at de må ut eksternt og leie arealer, sier Røyland.

Leieprisene i området har kommet helt ned i 1000 kroner kvadratmeteren. Nå tror ikke Røyland prisene skal lenger ned.

– Nå tror jeg at det vil stabilisere seg. Så får vi se om prisene går opp igjen, sier Røyland.

Men noen feststemning er det ikke.

– Vi må huske at hvert tiende kontor fortsatt står ledig. Det er fremdeles utfordringer, konstaterer han.

I sentrum av Stavanger faller også ledigheten. Fra mai til nå er den falt fra 9,2 prosent til 7,7 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: