Fredrik Dyve (40) i Privatmegleren har i årevis toppet listene over de best betalte eiendomsmeglerne her i landet, sin unge alder til tross. Så også fjoråret.

– Nå trodde jeg du ringte fordi jeg fyller 40 år i dag, sprudler Dyve når DN er på tråden tirsdag morgen.

Mindre enn året før

Humøret er upåklagelig til tross for at årets skatteligning viser at Dyve i fjor tjente betraktelig mindre enn året før. Likevel troner han fortsatt øverst på DNs utvalg av profilerte eiendomsmeglere med sine 8,4 millioner kroner i skattbar inntekt for 2018, mot 14,2 millioner kroner året før.

– Jeg tok litt mer utbytte året før fra mitt private holdingselskap, er Dyves forklaring på inntektsfallet.

For ifølge den Bærum-bosatte megleren gikk meglerbutikken hans på Skøyen minst like godt som året før.

– Jeg har fortsatt de samme inntektene på megling, jeg solgte mer i fjor enn året før, så det er ikke noe dårligere år for butikken min, sier Dyve som eier i overkant av en tredjedel av kontoret som er en del av Privatmegleren-kjeden.

Til tross for at han i årevis har vært blant de eiendomsmeglerne med høyest inntekt, har han ingen formue. Dyve sier selv at han er glad i leve godt, og er blant annet kjent for sin hang til eksklusive klokker og dyre biler, men han har også gjort en del private investeringer i eiendomsmarkedet. I tillegg til hytte i Sandefjord og på Geilo, har han investert i et par utleieobjekter.

Nedgang

Det er et godt stykke fra Dyve ned til nestemann på listen som er den Geilo-baserte hyttemegleren Christian Haatuft med litt over fem millioner kroner i skattbar inntekt i fjor. Heller ikke Haatuft står oppført med noen formue. Dyves argeste konkurrent som toppselger i Privatmegleren, Soliman Sarwar med kontor på Nordstrand, havner i år på tredjeplass på DNs inntektsoversikt med 4,8 millioner kroner, rett foran Morten Thøgersen som i årevis har solgt noen av de mest eksklusive boligene i Bærum. Også han driver under Privatmeglerens logo.

Gjennomgående ser det likevel ut til å være at de fleste eiendomsmeglerne har lavere skattbar inntekt for 2018 enn året før. Mens fjorårets oversikt viste at DNs 15 utvalgte eiendomsmeglere hadde samlede inntekter på 81 millioner kroner, har de 15 på årets oversikt samlede inntekter på 66 millioner kroner. Det er denne gang ingen kvinner inne blant de 15 eiendomsmeglerne i DNs utvalg som tjente mest ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.