I løpet av de siste årene har ekteparet Langeland Espedal bygget opp en anselig portefølje av sentrumseiendommer i oljebyen. Nå kjøper selskapet Retail Office Stavanger nok et sentrumsbygg. Denne gang er det kjøpesenterdelen av Torgterrassen midt på torget i Stavanger.

– Vår forretningsidé er sentrumseiendom. Slik er vi kanskje litt motstrøms i dag. Men vi har veldig stor tro på Stavanger sentrum, sier Egil Willumsen.

Han er daglig leder i Retail Office Stavanger.

Selger av eiendommen er Steen & Strøm. Willumsen vil ikke si noe om kjøpsprisen, men etter det Dagens Næringsliv har grunn til å tro er prisen i størrelsesorden 170 millioner kroner.

– Det eneste jeg kan si er at vi mener vi har gjort et godt kjøp. Vi har lange briller på i vår satsing på sentrumseiendom, sier Willumsen.

Over 800 millioner kroner

Retail Office Stavanger har i dag 20 sentrumseiendommer i sin portefølje.

– Vi regner med at vi i dag eier eiendom i sentrum for over 800 millioner kroner, sier Willumsen.

Oslo-baserte Jan Olav Steensland med familie eier halvparten av aksjene i Retail Office Stavanger, mens Anne Langeland Espedal og Harald Espedal eier den andre halvparten. Det er ekteparet Espedal som har ansvaret for den daglige driften.

Milliardær

Det var i 2014 Harald Espedal sluttet i Skagenfondene for å forvalte egne midler. Den store eiendomssatsningen skjer ved siden av rollen som investor i aksjemarkedet. Gjennom forvaltningsselskapet Salt Value forvalter Espedal og hans team rundt 1,5 milliarder kroner på vegne av kunder. Det kommer i tillegg til hans egen portefølje som ved årsskiftet var rundt en halv milliard kroner. Satsingen på egne midler, forvaltning av andres midler og eiendomssatsningen gjør at Harald Espedal trolig har bygget seg opp en formue som gjør at han kan kalle seg milliardær.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.