I en børsmelding fredag ettermiddag skriver Ivar Tollefsens Heimstaden at det kjøper eiendommer i den tyske hovedstaden for nesten ni milliarder kroner.

Heimstaden kjøper dermed 130 eiendommer som består av over 4000 bolig- og næringsenheter. Med i kjøpet er også 321 parkeringsplasser.

Kjøpsprisen blir oppgitt å være 830 millioner euro, tilsvarende om lag 8,9 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Ifølge børsmeldingen er salget ventet å bli ferdigstilt i fjerde kvartal i år, eller første kvartal neste år. Heimstaden gikk først inn i Tyskland i 2018.

– Vi er fornøyde med å kunngjøre kjøpet av disse attraktive eiendommene på sentrale lokasjoner i Berlin. Dette gjør det mulig for oss å skalere opp vår tilstedeværelse i Tyskland, sier nestsjef for investeringer i Heimstaden, Søren Vendelbo Jacobsen, i meldingen.

Enorm portefølje

Det er eiendomsinvestoren Ivar Tollefsen som kontrollerer boligkonsernet Heimstaden. Over flere år har milliardæren bygget seg opp en enorm eiendomsportefølje i Europa. Av selskapets årsrapport for 2019, som DN omtalte i februar, gikk det frem at konsernet kjøpte eiendom for 27,9 milliarder svenske kroner i 2019.

Ved utgangen av fjoråret var porteføljen verdt 113,3 milliarder svenske kroner, mens overskuddet i 2019 doblet seg til seks milliarder svenske kroner.

Kjøpet i Tyskland i dag kommer etter at Heimstaden i januar punget ut 13 milliarder kroner for eiendom i Tsjekkia, der selskapet er landets største, private eiendomsselskap.

Tapte sak om fem bygårder i Oslo

Tidligere denne uken omtalte DN at Tollefsens boligkonsern unnlot å melde kjøp av flere bygårder på Oslos vestkant i tråd med loven.

I halvannet år har Oslo kommune jobbet med å plukke de fem leiegårdene på forkjøpsrett, med tilbakevirkende kraft, fra en av Nordens største eiendomsbesittere.

I en kjennelse i Oslo tingrett får kommunen medhold i spørsmålet om forkjøpsrett og kan dermed tre inn som ny eier. Prisen er fortsatt uavklart.

Gårdene har en svært attraktiv beliggenhet i Observatoriegata ved Solli plass og i Sven Bruns gate ved Holbergs plass og kan nå bli kommunale leiligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.