Ivar Tollefsens Fredensborg Fritid har landet avtaler med 25 grunneiere på Tyin Filefjell i Valdres, som ligger om lag en times kjøring fra Hemsedal.

Avtalen omfatter et område på 49.000 mål, og gir Fredensborg rett til utbygging av hytter, skisenter og infrastruktur i området.

Tollefsen og Fredensborg har dermed sikret seg nok en vinterdestinasjon.

Det er i tillegg inngått avtale med Tyin Filefjell Utvikling as om kjøp av selskapet med rettigheter til skisenteret, Filefjellstuene og Tyin Aktiv som leverer fritidsopplevelser. Serveringsstedet Tyinkrysset Fjellstue er også en del av avtalen, skriver Finansavisen, som omtalte saken torsdag.

Fredensborg Fritid eies 85 prosent av Tollefsens Fredensborg as og 15 posent av administrerende direktør Håkon Arnstorp. Fra før består selskapets portefølje av tomtebanker, alpinanlegg og hoteller på blant annet Geilo, Kragerø og Norefjell.

Eiendomsimperiet

Tollefsen bygget seg opprinnelig opp på DJ-tjenester til arrangementer over hele landet, og tjente sin første million på å spille til dans med mobilt diskotek på norske samfunnshus. Sene netter på nattklubber ble byttet ut med klatre- og skiekspedisjoner på 1990-tallet.

I 1994 kjøpte han sin første bygård i Oslo, i Møllerveien, den første av etter hvert mange tusen.

I 2001 inngikk Tollefsens selskap Fredensborg AS og ABG Collier en spektakulær og omstridt storhandel med Oslo kommune om å kjøpe hele 1744 sykehusboliger for 715 millioner kroner.

Siden har eiendomsimperiet vokst i en enorm hastighet. Under Fredensborg-paraplyen bygget Tollefsen opp en gigantisk portefølje av utleieboliger. Gjennom Heimstaden kontrollerer han en eiendomsportefølje verdt flere milliarder kroner over hele Europa.

Tollefsen har drevet storstilt bygging og salg av fritidsboliger, særlig på Geilo og i Kragerø hvor han også har private fritidseiendommer. Fredensborg eier også en stor eierpost i boligutvikleren Nordr samt halvparten av hotellkjeden Servatur som eier og driver 2000 hotellrom på Gran Canaria og i Spania. For noen år siden kjøpte Tollefsen også halvparten av Utleiemegleren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.