Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo steg 0,3 prosent fra september til oktober.

– Prisøkningen er noe større enn ventet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos i en pressemelding mandag.

  • De tolv siste månedene har Oslo-prisene steget 7,1 prosent. Så langt i år er oppgangen syv prosent.
  • På landsbasis gikk Obos-prisene ned 0,1 prosent i oktober, mens de er 6,6 prosent opp de tolv siste månedene og opp 7,3 prosent hittil i år.
  • Omsetningen av Obos-boliger avtok i oktober sammenlignet med oktober i tidligere år. Sammenlignet med i fjor er nedgangen på 16 prosent i Oslo og man må tilbake til 2016 for å finne færre omsatte boliger denne måneden.
  • Kvadratmeterprisen var i oktober 74.334 kroner i Oslo-området og på landsbasis 64.379 kroner.

Obos-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.

Moderat prisvekst neste år

Norges Bank satte som ventet opp renten i september, og det er stor sannsynlighet for at det kommer et nytt rentehopp i desember, og ytterligere to til tre neste år.

– Vi tror på en flat pristrend resten av året, og muligens et svakt prisfall. Det er normalt sesongmønster. Neste år venter vi en forsiktig prisvekst, sier Monsvold.

Hun mener lavere arbeidsledighet og utsikter til noe høyere reallønnsvekst kan motvirke et større prisfall som følge av økt rente.

– Oslo kan få noe høyere prisvekst enn ellers i landet de kommende årene som følge av relativt lav boligbygging. Det er bygget for lite over tid og det er svært få nye boliger til salgs. Samtidig er det grunn til å anta at tilflyttingen til Oslo vil ta seg noe opp igjen i takt med at aktiviteten kommer tilbake til et normalt nivå, sier Monsvold.

Daglig leder Hans Anders Skjølberg i Obos Eiendomsmeglere sier det var ventet en flat prisutvikling i oktober.

– Vi opplever markedet som godt fungerende om dagen.

Onsdag kommer Eiendom Norge med sin månedlige prisstatistikk for bruktboligmarkedet i oktober. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.