I oktober ble det kjent at investor Odd Johnny «O.J» Winge (47) har meldt flytting til Lugano i Sveits og følger etter andre formuende nordmenn som Aker-eier Kjell Inge Røkke og Winges mangeårige forretningspartner, teknologimilliardær Fredrik Halvorsen, som også har meldt flytting til byen som omtaler seg som «Europas El Salvador».

Winges nye bostedsadresse er i et leilighetskompleks i kommunen Paradiso, som ligger et lite stykke utenfor sentrum av Lugano by.

For at Skatteetaten skal godkjenne at man er skattemessig utvandret fra Norge, kan man hverken selv disponere eller ha nærstående som disponerer bolig for en i landet. I flere år jobbet Winge med å sette opp en praktvilla på Bygdøy i Oslo som har vært eid av hans heleide investeringsselskap Illuminati as.

DN skrev nylig at hans fraseparerte kone har overtatt praktvillaen i P.T. Mallings vei på sydsiden av Bygdøy.

Nå viser en fersk tinglysning at investoren, som har tjent en formue på å etablere og selge teknologiselskaper, også har solgt boligen på Abbedikollen på Ullern i Oslo for 34 millioner kroner.

Flere eiendomssalg

Winge kjøpte boligen på Ullern for 4,95 millioner kroner i 2003 og har stått som eneeier av den. Det har ikke lyktes DN å få tak i Winge og få en kommentar til salget.

Tomtene til eiendommen i P.T. Mallings vei på Bygdøy kjøpte han for noen år siden for 119 millioner kroner gjennom Illuminati. To av tomtene ble slått sammen for å bygge den arkitekttegnede villaen på totalt 900 kvadratmeter.

Ifølge tinglysningen som DN tidligere har omtalt, sto Winges fraseparerte kone oppført som kjøper av eiendommen på Bygdøy for 100 millioner kroner, mens hans investeringsselskap Illuminati sto som selger. Men eiendommen ble ifølge Winge tatt som utbytte fra Illuminati i 2020 i form av eiendomsverdier for 103 millioner kroner.

Odd Johnny Winge overførte tidligere i høst nyoppførte Villa Winge til sin fraseparerte kone. Til høyre huset til den nå utflyttede Sector Alarm-gründeren Jørgen Dahl som ble gitt i gave til datteren.
Odd Johnny Winge overførte tidligere i høst nyoppførte Villa Winge til sin fraseparerte kone. Til høyre huset til den nå utflyttede Sector Alarm-gründeren Jørgen Dahl som ble gitt i gave til datteren. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Til DN har Winge tidligere uttalt at transaksjonen er en del av et separasjonsoppgjør, og på den måten ikke et salg. Han har også opplyst om at han overførte huset vederlagsfritt. DNB tok i april et pant på 100 millioner kroner i huset, Winge har opplyst det er han som har tatt opp et lånet.

Eiendomsmegler Nils Nordvik i Nordvik Bolig har anslått at boligen kan selges for en langt høyere sum i markedet.

– Det er folk som er interessert i å kjøpe slike eiendommer for 300, 400 og 500 millioner kroner, har han uttalt til DN.

Illuminati eier fortsatt den tredje av tomtene på Bygdøy som ble kjøpt for 20 millioner kroner i 2018. Ifølge Winge er det en eiendomsinvestering og et hus er under oppføring på tomten.

Flyttestrøm til Sveits

Etter at det tidligere i høst ble kjent at milliardær og Aker-eier Kjell Inge Røkke har meldt flytting til Sveits, har en strøm av velstående nordmenn fulgt etter. DN har kartlagt hvilke nordmenn som har varslet eller meldt flytting til Sveits i år. Denne listen blir stadig lengre.

Sist ute er Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl (53) som tar med seg formuen på 2,2 milliarder kroner og i likhet med Winge, Halvorsen og Røkke har meldt flytting til Lugano i Sveits. Han overførte nylig praktvillaen på Bygdøy, som er nærmeste nabo til Winge-huset, til sin 23 år gamle datter, hvor transaksjonen ble tinglyst som en gave.

Dahl kjøpte boligen på Bygdøy av hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen i 2020 for hele 225 millioner kroner som er rekord for en enebolig omsatt i bruktmarkedet.

Eiendomsarving Camilla Astrup meldte også nylig flytting til Sveits. DNs kartlegging viser at det er fire ganger flere utflyttere hittil i år enn det som har vært registrert et enkeltår tidligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.