Det var i 2017 eiendomsmegleren Ole Morten Dreyer fikk med seg familien Ertvaag (40 prosent) og investoren Per Åge Hauge og resten av K2-systemet (40 prosent) i Dreyer Bolig. Ideen var å bygge opp en aktør innen utleie av leiligheter og samtidig satse på oppgang i leilighetsprisene som hadde fått seg en alvorlig knekk etter oljekrisen 2014–2016.

Nå er selskapet Dreyer Bolig med rundt 60 leiligheter solgt til eiendomsinvestoren Ola Soppeland for en ukjent sum. Men etter det Dagens Næringsliv forstår er selskapet verdsatt til i underkant av 200 millioner kroner.

– Det ble god business. Boligprisene har steget siden vi startet å kjøpe leiligheter i 2017. Det samme har leieprisene, sier Ole Morten Dreyer, som kaller Dreyer Bolig et «asset play».

– Og hva skal du gjøre nå?

– Det vet jeg ikke. Det åpner seg sikkert muligheter, sier Dreyer.

Ertvaag-familien er indirekte med gjennom selskapet Camar Eiendom, som eies av familien til John Arild Ertvaag (75 prosent) og Hitecvision-toppen Ole Ertvaag (25 prosent). Per Åge Hauge fronter K2-systemet, der blant annet entreprenørfamilien Stangeland er aksjonær.

Selvlært kjøper

Ola Soppeland har i løpet av de siste årene bygget seg opp som en betydelig eiendomsinvestor i Stavanger-området. 45-åringen startet med salg av mopeder, deretter ble det biler før han satset i eiendomsbransjen allerede som 18-åring. I dag eier han direkte og indirekte en rekke næringseiendommer i Stavanger-området og på hjemstedet Tau i Ryfylke.

– Jeg hadde lyst på noen leiligheter. Kjøpet gjorde at en fikk en pakke og ikke må ut og kjøpe en og en leilighet, er Soppelands egen forklaring på kjøpet av Dreyer Bolig.

– Og prisen var i underkant av 200 millioner kroner?

– Du bommer ikke veldig, sier han.

– Og hva tror du om eiendomsmarkedet fremover?

– Jeg har tro på markedet på lang sikt. Det har steget litt de siste år, men det siste tiåret har det ikke skjedd mye, sier Soppeland. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.