På Tjuvholmen i Oslo er gjennomsnittsformuen per innbygger rundt 3,1 millioner kroner, og flere av Norges rikeste eier bolig ytterst i sjøkanten. Nabolaget, som har en snittinntekt 172 prosent høyere enn for resten av hovedstaden, har også landets dyreste boligomsetning gjennom tidene.

Nå prøver fotballproff Håvard Nordtveit og kona Anna Berg Nordtveit å kapre en plass på topplisten. De to har gjort flere kjøp og salg på Tjuvholmen med god gevinst, der den siste leiligheten ble overtatt i desember og allerede er blitt lagt ut for salg igjen.

Luksusleiligheten ble kjøpt fra Emil Eriksrød for 76 millioner kroner i november, og ligger nå ute for 90 millioner kroner.

Eriksrød betalte 50 millioner kroner for det 305 kvadratmeter store krypinnet for tre år siden, og har med det innkassert 26 millioner kroner mer enn opprinnelig kjøpesum.

Selger Nordtveit til takst lukter han på en potensiell gevinst på 14 millioner kroner.

Av salgsoppgaven fremgår det at selger av Dyna Brygge 6 er aksjeselskapet Howie – hvor Nordtveit eier 100 prosent av aksjene.
Av salgsoppgaven fremgår det at selger av Dyna Brygge 6 er aksjeselskapet Howie – hvor Nordtveit eier 100 prosent av aksjene. (Foto: Per Thrana)

Munch følger med

Luksusleiligheten som ligger ytterst på Tjuvholmen, med utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning, selges med alt av inventar. Møbler, dekor og kunst følger med kjøpet, blant annet et Edvard Munchs «Vampyr» til en verdi av fem millioner kroner.

Får Nordtveit viljen sin vil leiligheten i Dyna Brygge 5 ha en pris på 300.000 kroner per kvadratmeter. Det kan gi ny kvadratmeterpris-rekord i Norden, ifølge Finansavisen, som omtalte saken først.

Det er megler og partner i det ny oppstartede eiendomsmeglerselskapet Belèven, Dag Rune Kristiansen, som har ansvar for salget.

Sammen med Anders Kvernberg og Joacim Johansen, har han tatt med seg hele Tjuvholmen-kontoret ut av Privatmegleren, og startet en ny eiendomsmeglertjeneste av den mer eksklusive sorten.

Kristiansen har lenge tatt en markedsandel på 60 prosent på Tjuvholmen, som huser om lag 911 boliger med en prisantydning langt over landsgjennomsnittet.

Eiendomsmegler Dag Rune Kristiansen (til venstre) og Joacim Johansen har brutt med Privatmegleren og åpnet nytt meglerkontor på Tjuvholmen under navnet «Belèven».
Eiendomsmegler Dag Rune Kristiansen (til venstre) og Joacim Johansen har brutt med Privatmegleren og åpnet nytt meglerkontor på Tjuvholmen under navnet «Belèven». (Foto: Per Thrana)

Brorparten av boligomsetningene her skjer langt unna Finn.no, og der vil man heller ikke finne salgsobjektene til Belèven.

– Vi skal ikke ha klistremerker og visningsskilt. Vi skal heller ikke ha det sånn at man kan booke visning selv. Vi har fått på plass et topptungt og kult lag som utfordrer alt det tradisjonelle. Vi skal gjøre dette på en helt ny måte.

– Tjuvholmen lever sitt eget liv. De som bor her nede blir ikke så berørt av høyere renter, sier Kristiansen.

For Privatmegleren betyr satsingen at kjeden mister ett av sine prestisjekontorer.

Flipper på Tjuvholmen

Dette er ikke første gang den tidligere landslagsspilleren har tjent godt på eiendomsinvesteringer på Tjuvholmen. Tidligere i år solgte Nordtveit og konen en 171 kvadratmeter stor leilighet i nabobygget, Kavringen Brygge 6, for 48 millioner kroner.

Paret kjøpte leiligheten for 36,5 millioner kroner i mars i fjor. Det betyr at den tidligere landslagsspilleren innkasserte 11,5 millioner kroner på leiligheten etter halvannet år.

Luksusleiligheten på Dyna Brygge 6 ligger ytterst på Tjuvholmen og har utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning.
Luksusleiligheten på Dyna Brygge 6 ligger ytterst på Tjuvholmen og har utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning. (Foto: Per Thrana)

Etter det DN erfarer var det en av Norges mest formuende utenlandsboere, nemlig Viking Cruises-gründer og styreleder Torstein Hagen (79) som sikret seg leiligheten, som i oktober ble tinglyst på det Cayman Islands-registrerte selskapet Oslo Property Holding Ltd.

Colorline-eier Olav Nils Sunde eier også en gedigen leilighet i byggets tre øverste etasjer. Han ga hele 236,5 millioner kroner for den nesten 1.200 kvadratmeter store leilighet i 2013, som fortsatt skal være den dyreste boligomsetningen her til lands.

– Trigges av gode kjøp

I 2021 solgte Nordtveit og kona også en leilighet på Tjuvholmen for 28,5 millioner kroner, etter å ha betalt 23 millioner kroner et knapt år tidligere.

– Vi trigges av gode kjøp, og enda bedre salg. Enkle fotballspillere og arabere fra Haugesund passer vel så godt på Tjuvholmen som Exit-gutta, sa Nordtveit den gang til DN.

Luksusleiligheten som ligger ytterst på Tjuvholmen, med utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning, selges med alt av inventar.
Luksusleiligheten som ligger ytterst på Tjuvholmen, med utsikt over hele innseilingen til Oslo og Akershus festning, selges med alt av inventar. (Foto: Per Thrana)

Haugesundere omtales gjerne som arabere, noe som visstnok stammer fra sjøfartstiden.

Nordtveit har over 50 A-landslagskamper for Norge og har spilt for klubber som Arsenal og West Ham. 32-åringen forlot den tyske klubben Hoffenheim tidligere i år.

Kjøper penthouseleilighet til 70 millioner

Mens Nordtveit forsøker å selge med milliongevinst, har forretningsmannen Bjørn Erling Knappskog nylig kjøpt den dyreste leiligheten i Sommerrokvartalet på Solli plass i Oslo. Leiligheten hadde en prislapp på 70 millioner kroner.

Det var E24 som omtalte saken først.

Knappskog er styreleder i det familieeide handels- og industrikonsernet Pemco Holding AS. Konsernet har hovedkontor på Solli plass.

Den 277 kvadratmeter store penthouseleiligheten ligger på toppen av bygget, og har en balkong på 56 kvadratmeter, takterrasse på 41 kvadratmeter og en hage på 38 kvadratmeter.

Boligprosjektet i Sommerrokvartalet består av totalt 56 leiligheter, og er et samarbeid mellom Aspelin Ramm Eiendom og Strawberry Brothers. Sistnevnte selskap eies av Petter Stordalen og Varner-familien.

Hotellet består av 231 rom og suiter. Oppussingen hadde en gjennomsnittlig pris på over ti millioner kroner per rom og er trolig norgesrekord. Videre huser hotellet seks restauranter, treningssenter, takbasseng samt mye mer.

Nest dyreste

Tidenes nest dyreste boligomsetning for landet er en gigantvilla ytterst på Bygdøy – som huser mange av Norges rikeste. I 2020 solgte Kristine og Thor Johan Furuholmen sin gigantvilla til Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl for 225 millioner kroner, som er tidenes rekord for en enebolig her til lands.

I desember i fjor ble det kjent at investor Christian Saure (53) hadde solgt luksusboligen på Snarøya i Bærum, men omsetningen ble først tinglyst i desember i år. Der kom det frem at det er eiendomsinvestor Christian Bøckman Tunold og kona Camilla Tunold som har kjøpt eiendommen for 110 millioner kroner.

Eiendommen ligger i Strømstangveien på Snarøya der blant andre investor Fredrik Halvorsen har sikret seg flere eiendommer i sjøkanten for 158 millioner kroner.

Oslos nest dyreste eneboligkjøp er den ærverdige murvillaen i Kristinelundveien 18A på Frogner, kjøpt av investor Runar Vatne i februar i fjor for 92,5 millioner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.