I sommer ble det kjent at hotellinvestor Petter Stordalen, Norgesgruppen-eier Johan Johannson, Marius Varner i Varner-gruppen, Christian Ringnes og Eiendomsspar, og Lars Løseth går sammen om et nytt kjøpesenterselskap: Aurora Eiendom.

Det er Stordalen som er styreleder i selskapet og Løseth er administrerende direktør.

Onsdag melder selskapet at det har levert inn søknad om opptak på Euronext Growth.

– Dette er bare begynnelsen. Vi har store ambisjoner for Aurora Eiendom i årene fremover. Med en børsnotering får selskapet økt oppmerksomhet og enda bedre løfteevne. Vi er overbeviste om at kjøpesentre som er ledende i sine nærområder, og har en god leietagermiks, kommer til å gjøre det bra i årene fremover, og her skal Aurora bli best i klassen, sier Stordalen.

– Ønsker flere velkommen

DNB Markets og Sparebank 1 Markets er tilretteleggere, mens Ro Sommernes og Wiersholm er juridiske rådgivere.

– Vi mener Aurora representerer et nytt og spennende case for investorer, som i likhet med oss tror gode kjøpesentre har fremtiden foran seg. Vi har en fantastisk aksjonærgruppe i ryggen allerede, og ønsker flere velkommen, sier administrerende direktør Lars Løseth i Aurora Eiendom.

– Aurora Eiendoms portefølje er ganske betydelig, selv før notering, hvor vil dere utvikle dere videre?

– Vi har ambisjoner om vekst og søker kontinuerlig nye investeringsmuligheter. Vi har sterk tro på fremtiden til de kjøpesentrene som er ledende i sine nærområder, som har god kundelogistikk og som har en god miks av leietagere. Det er slike sentre vi skal fortsette å satse på, svarer Løseth.

Hentet penger

Kjøpesenterselskapet hentet tidlig i juni to milliarder kroner i ny aksjekapital. 1,3 milliarder av disse var forhåndstegnet i en rettet emisjon hvor 11 hjørnestensinvestorer deltok. De resterende 623 millioner kronene ble hentet fra 75 nye aksjonærer i en overtegnet emisjon.

Allerede i begynnelsen meldte Aurora Eiendom at det har inngått avtaler om å overta fire kjøpesentre fra Steen & Strøm AS: Vinterbro Senter i Ås kommune utenfor Oslo, Amanda Storsenter i Haugesund, Nerstranda i Tromsø og Nordbyen i Larvik.

Disse hadde en omsetning på omtrent 3,2 milliarder i 2020.

Kort tid senere ble det kjent at Aurora Eiendom også hadde kjøpt Farmandstredet i Tønsberg for 1,8 milliarder kroner fra kjente Steen & Strøm.

Tro på fysisk handel

– De som tror at fysiske shoppingopplevelser tilhører fortiden, tar feil. Det tar mer enn netthandel og covid-19 for å konkurrere med styrkene ved å tilby gode shoppingopplevelser, og vi har den største tro på at kjøpesentre med god beliggenhet og kvalitet leietagermiks vil lykkes i mange år fremover, sa Petter A. Stordalen da satsingen ble kjent i juni.

Også eiendomsinvestor Carl Erik Krefting og oppdrettsgiganten Gustav Witzøe har eierposter på henholdsvis 2,4 prosent og 1,22 prosent i selskapet, ifølge aksjonærlister. Det er Ringnes' Eiendomsspar som har den største eierandelen med sine 3,5 millioner aksjer, som tilsvarer en andel på 17,03 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.