– Dette er jo en stor eiendom med masse leiligheter og store potensielle leieinntekter. Da blir prisen høy. Vi opplever at mange kan kjøpe bygårder til 50–60 millioner, men når du når slike nivåer er det et mer begrenset marked, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren til DN.

Han er ansvarlig for salget av Runar Vatnes bygård i Marcus Thranes gate 13 i Oslo. Bygården rommer 63 små leiligheter over fem etasjer, som per nå leies ut. Prisantydningen i salgsprospektet er satt til 150 millioner kroner.

Snittstørrelsen på leilighetene er 21,7 kvadratmeter, der 53 av enhetene er ettromsleiligheter, mens de resterende ti er toromsleiligheter.

– Denne eiendommen har en utrolig god leilighetssammensetning. Du får ikke bygget sånne i dag, sier Langtind.

Det var nettavisen Estate Nyheter som først omtalte salget.

Bygget milliardformue

Runar Vatne (45) er en kjent størrelse i Norges investorverden. Sammen med Carl Erik Krefting (66) bygget de opp Søylen Eiendom som hjalp de begge to til å bli milliardærer.

Vatne kjøpte sin første leilighet da han var 17 år, og tjente sin første million før han var 20. I studietiden på BI solgte han heiskort på Tryvann og drev nattklubb, samtidig som han kjøpte, pusset opp og solgte leiligheter. Han jobbet noen år som aksjemegler i Pareto og ble tidlig på 2000-tallet kåret som en av «morgendagens sjefmeglere» av Finansavisen

Nå har imidlertid en strid oppstått mellom de to forretningspartnerne Vatne og Krefting, og Vatne har saksøkt Krefting.

Runar Vatne investor/eiendomsinvestor ideres lokaler i Oslo.
Runar Vatne investor/eiendomsinvestor ideres lokaler i Oslo. (Foto: Per Thrana)

Tror på bud før sommeren

Langtind opplyser at Privatmegleren ble engasjert for en måneds tid siden, og at salgsoppgaven ble sendt til potensielle interessenter denne uken.

– Vi selger ganske mange gårder – mellom ti og 20 – i året, så det er ingen hemmelighet at vi har en liste over potensielle kjøpere. Ut ifra de epostene vi har sendt ut har det vært formidabel interesse.

– Hvor lenge ser du for deg at eiendommen vil ligge ute til salgs?

– Jeg tenker at vi bruker frem til sommeren i første omgang. Det skulle overraske meg stort om det ikke lå et tilbud på bordet før sommeren, gitt interessen så langt.

Hva man er villig til å selge eiendommen for, blir en vurdering som avhenger av interessen for eiendommen, forklarer Langtind. Han forteller at det allerede er seks interessenter som skal på visning neste uke.

– Min jobb som eiendomsmegler er å fastsette en riktig pris, og det tror jeg vi har gjort. Hadde man satt altfor høy pris, hadde vi nok ikke sett den interessen.

Enkeltleiligheter aktuelt

Langtind forteller at det ikke er umulig at man eventuelt går over til å selge hver enkelt leilighet, dersom det ikke kommer inn et bud man er fornøyd med.

– Sånne små leiligheter er ikke vanskelig å selge, så det kan bli et alternativ.

Bygården eid av aksjeselskapet MTG 13 Holding as, som er heleid av Vatne Property. Om eiendommen blir solgt til den antydede prisen på 150 millioner, kommer dokumentavgift på 3,75 millioner i tillegg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.