Det var våren 2017, mens Stavanger holdt på å riste av seg oljekrisen, den tidligere eiendomsmegleren Ole Morten Dreyer bestemte seg for å bli ny storaktør i Stavangers boligmarked.

Med Stavanger-investorene John Arild Ertvaag, sønnen Sindre Ertvaag og Per Åge Hauge med på laget, ble selskapet Dreyer Bolig startet.

Nesten to år etter oppstarten har selskapet blitt en av de største aktørene i oljebyen på utleie av leiligheter. Nærmere 150 millioner kroner er investert i kjøpet av til sammen 51 leiligheter.

– Da vi startet opp, trodde vi kanskje at vi var et halvt år for sent ute. Men utviklingen i markedet har ikke vært slik vi ventet. Prisene har stått relativt stille. Det har ikke vært noen ulempe for oss når vi har investert kraftig, sier Ole Morten Dreyer.

Ideen til selskapet er å investere i leiligheter, leie dem ut og siden selge med gevinst.

– Vi har ikke noen tidshorisont på hvor lenge vi skal eie, sier Dreyer.

– Hva tror du om markedet fremover?

– Vi tror på et relativt flatt marked også dette året, sier Dreyer.

Skal kjøpe nye 35

Optimismen i Stavanger-regionen er langt større nå enn for bare et år siden. Siden bunnen i 2016 har oljeprisen steget fra 27 dollar til over 60 dollar fatet.

– Vi ser at innleie av ansatte øker, og vi tror at prisene skal opp når bedriftene starter med å gjøre om innleie til fast ansettelse, sier Dreyer.

Det er relativt nye leiligheter nær sentrum som er satsingsområdet til selskapet. Så langt har selskapet alt utleid, med unntak av leiligheter selskapet har under bygging.

Investorene har hittil skutt inn 26 millioner kroner i egenkapital i selskapet. Til sammen er imidlertid rundt 100 millioner kroner kommittert. Det betyr at selskapet på sikt kan komme til å bygge opp en portefølje til en verdi av en halv milliard kroner.

– I år regner jeg med kjøp av rundt 20 leiligheter. Men vi har ikke et fastsatt mål og har god tid. Vi handler når det er gode muligheter, sier Dreyer.

Selskapet har en brutto yield (leieinntekter i forhold til kostpris) på vel fem prosent ved utleie

Mye kapital i ryggen

Det var et tilfeldig møte mellom Sindre Ertvaag og Ole Morten Dreyer som var opptakten til Dreyer Bolig. Ertvaag er sønn av mer kjente John Arild Ertvaag. Familien eier investeringsselskapet Camar som kontrollerer milliardverdier.

Camar eier gjennom datterselskapet Camar Eiendom 40 prosent av aksjene i Dreyer Bolig. Selv eier Ole Morten Dreyer 20 prosent, mens de siste 40 prosentene er eid av K2 Bolig med investoren Per Åge Hauge i spissen. I Camar Eiendom har John Arild Ertvaag med seg broren Ole Ertvaag som investor.

Ole Ertvaag er mer kjent som toppsjef i private equity-selskapet Hitecvision. Per Åge Hauge har i løpet av de siste 20 årene bygd seg opp til å bli en storinvestor innen eiendom i Stavanger-området. Med seg som investorer i K2 har han entreprenøren og milliardæren Olav Stangeland og investorene Audun Skartveit og Bernt Helland.

Er banken din venn – eller er finansfolk egentlig mest opptatt av seg selv?

Hør ukens podkast-episode av Finansredaksjonen her:

Sjekk ut flere podkaster fra DN her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne fisken må du dna-teste for å finne ut om er «ekte»
02:04
Publisert: