Bygningen har stor symbolsk verdi og det var store protester da det ble vedtatt at Utenriksdepartementet skulle flytte ut og inn i det nye regjeringskvartalet.

Nå har Statsbygg bestemt seg for å selge bygningen, skriver Aftenposten. Det er ikke klart når det blir lagt ut for salg. Statsbygg ser for seg at det kan bli både leiligheter, næring og hotell i bygningen.

Det er grunn til å tro at særlig plasseringen er attraktiv: Like ved Nationaltheatret og med Slottsparken like over veien.

Statsbygg-direktør Harald Nikolaisen anslår at bygningen blir solgt for mellom 1 og 3 milliarder kroner. Oslo kommune vil ikke kjøpe.

– Dette er et dyrt og risikabelt prosjekt som bør overlates til det private, sier leder av byutviklingsutvalget i Oslo, James Stove-Lorentzen (H).

Henrik Ibsen skal ha bodd i sydenden av bygningen, mens Utenriksdepartementet flyttet inn i 1905 da unionen med Sverige ble brutt. Det tyske hemmelige politiet, Gestapo, brukte bygget under krigen, og siden 1963 har Utenriksdepartementet holdt til der.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.