– Vi ser at betalingsviljen for de rette salgsobjektene er ekstrem høy, uansett prisklasse, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren, som er hyret inn for å selge Obos' prestisjeprosjekt Middelthunet på Majorstuen i Oslo.

Den planlagte 380 kvadratmeter store penthouseleiligheten ble først lagt ut for salg med en prisantydning på 95 millioner kroner i begynnelsen av 2019. Dette inkluderte en stor privat takterrasse, i tillegg til to regulære terrasser.

Obos fikk ikke napp, og mot slutten av 2019 ble planene for leiligheten oppgradert, og prisen ble jekket opp til over 97 millioner kroner, en kvadratmeterpris på solide 254.000 kroner.

Garasjeplasser til knapt en million kroner stykket kom i tillegg, og med tilvalg og tilpasninger ville prisen fort kommet langt over 100 millioner kroner. Til gjengjeld var utsikten sørover fra 12. etasje over Frognerparken mot fjorden inkludert i prisen. Dette ville gjort boligen til den nest dyreste leiligheten som er omsatt i Norge.

Men vel to år etter at leiligheten ble lagt ut for salg hadde ingen slått til, og Obos bestemte seg for å dele den i to og kutte takterrassen.

Ny rekord

Den siste tiden har begge leilighetene ligget ute for salg. Nå bekrefter eiendomsmegler Anders Langtind at den minste av dem, som er på 129 kvadratmeter, nylig ble solgt for 37,99 millioner kroner.

Det utgjør en kvadratmeterpris på 294.000 kroner, og er etter det Dagens Næringsliv kjenner til den høyeste kvadratmeterprisen oppnådd i forbindelse med et boligsalg her til lands.

– Ja, det stemmer. Interessen har vært stor etter at den opprinnelige leiligheten ble tegnet om og delt i to, sier Langtind.

Han er ikke overrasket over at kvadratprisen endte opp med å bli så høy, og peker på at han nylig har solgt flere leiligheter på Frogner i samme prisklasse. Her utgjorde kvadratmeterprisen over 200.000 kroner.

Eiendomsmegler Anders Langtind.
Eiendomsmegler Anders Langtind. (Foto: Silje Eide)

– Hvis vi finner rett kjøper til rett bolig med den rette beliggenheten, er folk villige til å betale mye, sier Anders Langtind.

Den ene av leilighetene på Frogner ble solgt til hotelltopp Asmund Haare.

Tidligere i høst kom den forrige prisrekorden, da eiendomsmilliardær Ruth Katharina Mustad Bevreng, som er en av Norges rikeste kvinner, ga 70 prosent over prisantydning for å sikre seg et nedslitt hus på naboeiendommen på Madserud, ved Frognerparken i Oslo.

Salgsprisen for den 134 kvadratmeter store boligen endte på 39 millioner kroner, noe som tilsvarer en kvadratmeterpris på 291.000 kroner.

Milliardær Jon Erling Melhus hadde forrige rekord fra da han i 2016 ga 45 millioner kroner for en leilighet på Gimle i Oslo, der kvadratmeterprisen skal ha vært på 287.000 kroner.

– Ekstrem høy betalingsvilje

Til sammenligning betalte Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl 281.000 kroner per kvadratmeter da han i fjor kjøpte Bygdøy-villaen til hedgefondsfovalter Thor Johan Furuholmen og hans kone Kristine Furuholmen for 225 millioner kroner. Dette er tidenes dyreste bolighandel her til lands.

Eiendomsmegler Odd Kalsnes formidlet salget av Gimle-leiligheten til Jon Erling Melhus, og mente tidligere i høst at dette fortsatt er stående kvadratmeterprisrekord. Kalsnes mener det i taksten for eiendommen i Jonsrudveien er målt opp for lite p-rom i kjelleren, slik at kvadratmeterprisen ender på 273.000 kroner.

– Heller ikke verdien av tomt er hensyntatt, noe jeg mener er feil, skrev Kalsnes i en epost til DN tidligere i høst.

Nå forsøker Anders Langtind å få solgt den største av de to leilighetene i Middelthunet-prosjektet – den er på 245 kvadratmeter.

– Vi hadde fire visninger før høstferien og har planlagt to nye visninger nå, så også interessen for denne er stor, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.