Det er dystre tider for boligutviklere i Sverige: Totalt er rundt åtte prosent av det nyproduserte utbudet av leiligheter i Stockholms län rammet av priskutt. Noen leiligheter er blitt opp til 30–40 prosent billigere, skriver di.se.

Dét viser statistikk fra meglerdatatjenesten Booli.

Samtlige av de større boligutviklerne og de som finnes på Stockholmsbørsen har senket prisene på sine nyboligprosjekter i Stockholms län.

– Vi ser helt enkelt en justering i markedet. Mange av de prosjektene som nå senkes i pris er blitt prissatt tidligere, den gang man kanskje regnet med at den oppadgående trenden i boligmarkedet skulle fortsette. Men nå har vi mistet 10–15 prosent og da må produsentene også tilpasse seg disse forholdene, sier Henrik Lenander, som er nyboligansvarlig hos Fastighetsbyrån, til Dagens Industri.

Som eksempler på priskuttene som nå er foretatt, nevner di.se JM, som har senket prisene på en rekke boligprosjekter, blant annet på Liljeholmskajen.

Også Besqab, Veidekke, Peab og Skanska har gjennomført betydelige priskutt.

Lunkent i Norge

Også i Göteborg, Malmö og resten av Sverige har man opplevd prisfall de siste månedene, dessuten har antall usolgte leiligheter økt kraftig det siste året. Det tar også lengre tid å få solgt enn det gjorde for ett år siden, viser Boolis statistikk.

Det lunkne boligmarkedet i Norge i fjor førte til at flere utbyggere satte nye boligprosjekter på hold.

Etter å ha sett på hvor mange nye boliger som faktisk blir igangsatt, ferdigstilt og solgt, nedjusterte nylig Ny Analyse prognosene for nyboligmarkedet i Oslo og Akershus.(Vilkår)

Hverken spiser eller drikker før trening
Norseman-vinner Anne Nevin (45) fra Trondheim har trent opp kroppen til å forbrenne fett fremfor karbohydrater.
02:27
Publisert: