«Sjarmerende, eldre hytte på 35 kvadratmeter i naturskjønne omgivelser nær Glomma. Stort potensial, men behov for oppgraderinger for å imøtekomme dagens standard».

Slik markedsfører Torstein Knutson hytta i Skiptvet på Finn.no, en eiendom han selger uten megler. Det var Smaalenenes Avis som først omtalte saken.

– Jeg håper jo på en budrunde, men jeg ønsker å bli fort ferdig med salget. Betalingen for hytta ønsker jeg for øvrig i bitcoin. Kryptomarkedet har gått til himmels, sier han til lokalavisen.

Til DN sier han at hytta er av veldig enkel standard, men har stor sjarm og «en god pris».

««Laftebo» er en liten hytte som har gitt mye glede og består av kjøkken, stue, toalett, to små adskilte rom/alkover og hems. Den er sjarmerende malt i rødt og grønt, med rosemalte detaljer, trepanel, tregulv og nostalgisk interiør. Hytta trenger oppgraderinger for å imøtekomme dagens krav til standard, men har sjarmerende og enkle løsninger», heter det i Finn-annonsen.

I takstrapporten fremkommer det at bygningen har skader som følge av lekkasjer og fuktforhold.

– 450.000 kroner er jo ikke mye for en hytte i dag, men jeg har forsøkt å være så ærlig som mulig i annonsen, sier Torstein Knutson.

Bygger opp et kryptohedgefond

Han sa opp jobben som aksjemegler for å starte for seg selv og har investert mye i kryptovaluta.

– Hvorfor vil du ha helst ha betalt i bitcoin?

– Jeg har stor tro på kryptovaluta fremover og er nå i ferd med å bygge opp et kryptohedgefond. Det hadde vært greit med mer bitcoin inn i det fondet, sier han.

– Men du takker ikke nei til 450.000 norske kroner heller?

– Nei, det er vel mest nærliggende å tro at jeg får betalt i kroner. Men om fem år, da tror jeg det vil bli helt vanlig å betale alt mulig rart i kryptovaluta – da kan man sikkert vipse bitcoin også!

Hytta er fortsatt ikke solgt, men Knutson er blitt kontaktet av flere interessenter.

– Det er vel åtte til ti stykker som har meldt interesse og flere har fått nøkkel og gått på visning på eiendommen selv, så jeg har tro på at den vil bli solgt, ikke minst fordi mange vil feriere i Norge også i sommer, sier han.

Enkel, men sjarmerende, er selgers beskrivelse av hytta.
Enkel, men sjarmerende, er selgers beskrivelse av hytta. (Foto: Privat)

Siden Knutson har tatt på seg salget av hytta for svigermor, opplyser han til Smaalenenes Avis at det er en stund siden hytta har vært i bruk, og av den grunn vil den trenge en god del kjærlighet. Det var samboeren til svigermoren som i sin tid kjøpte hytta fra 1971.

Brennhett hyttemarked

Tvungen innenlandsferie sørget for at sjøhytter her til lands hadde en prisstigning på solide 11,5 prosent i fjor, ifølge Eiendom Norge.

Meglere Dagens Næringsliv var i kontakt med tidligere i vår, ventet en såpass heftig prisvekst ved sjøen denne sommeren også at de jekket opp nivået på prisantydningene med 10–20 prosent i år for ikke å bomme for mye på prisingen.

Likevel har svært mange av sjøhyttene solgt i år nedover kysten fra Oslo til Sørlandet, gått til dels langt over prisantydning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.