Den anglofile eieren reiste England rundt for å handle antikviteter. Nå er overnattingsstedet til salgs med en prisantydning gå 30 millioner kroner.

– Jeg kjøpte et nedslitt pensjonat og har restaurert det. Dette er blitt unikt, sier Lars Hyrum (74) i en kort kommentar.

Han har bakgrunn fra transportbransjen før han ble pensjonat for 17 år siden. Selv kom han til Geilo som gjest for 50 år siden.

Geilo Høifjeldspensionat omtales som et privateid "Mountain Lodge" midt i Geilo.

Geilo Høifjelds Pensionat. Til salgs med prisantydning på 30 millioner kroner.
Geilo Høifjelds Pensionat. Til salgs med prisantydning på 30 millioner kroner. (Foto: Fotograf Uthus)

Pensjonatet har en stil som gjør at gjestene føler at de er venner av familien, ifølge prospektet.

– Dette er virkelig sjelden vare. Her kan man se hvordan det er å ta et pensjonat  og sette en kul engelsk stil fra A til Å, sier eiendomsmegler Christian Haatuft i Eiendomsmegler1.

Her kan kjøkkensjefen ta ett glass vin mellom slagene.
Her kan kjøkkensjefen ta ett glass vin mellom slagene. (Foto: Fotograf Uthus)

Nåværende eier har gjort utvendig og innvendig oppgradering siden han overtok for 17 år siden.

– Dette var et vanlig høyfjellspensjonat som er snudd på hodet. Han har vært ute og hentet inspirasjon og har brukt interiørarkitekter. Og det er med tungt hjerte han selger, sier Haatuft.

Geilo Høifjelds Pensionat har et enkelt tårn. 
Geilo Høifjelds Pensionat har et enkelt tårn.  (Foto: Fotograf Uthus)

Gotisk blyglassvindu

  Pensjonatet kan by på anglofile detaljer som et 150 år gammelt gotisk blyglassvindu i biljardrommet som hentet fra England.

Biljardrommet på Geilo Høifjelds Pensionat har gotisk glass med blyinnfatning.
Biljardrommet på Geilo Høifjelds Pensionat har gotisk glass med blyinnfatning. (Foto: Fotograf Uthus)

Vinterhagen, som er et eget tilbygg i glass, blir omtalt som engelsk "conservatory", levert av Vale Garden Houses UK. Tekstiler og servise er blant annet designet av Mulberry, Laura Ashley og Ralph Lauren.

I romfløyen er det åtte doble rom og fire enkle i tillegg til en leilighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Garasjen på Geilo Høifjelds Pensionat, som er innredet med tekstiltapet, har god plass til en Bentley og en liten Morgan.  
Garasjen på Geilo Høifjelds Pensionat, som er innredet med tekstiltapet, har god plass til en Bentley og en liten Morgan.