Etter flere år med store underskudd har ledelsen i Sparebank 1 SMN og BN Bank bestemt seg for å selge seg ut av eiendomsmeglerkonseptet BN Bolig.

– Vi så jo at dette var noe vi ikke fikk til med det oppsettet vi har hatt, så da valgte vi å selge, sier finansdirektør i Sparebank 1 SMN Kjell Fordal.

De to har eiet og drevet kjeden sammen i tre år, men nå selger bankene sine eierandeler til eiendomsmeglerkjeden Krogsveen.

– Det er klart det er skuffende for oss, dette var noe vi hadde tro på.

Fordal ønsker ikke å oppgi salgssummen, men poengterer at det ikke er snakk om gigantiske summer.

– Dette er små tall for oss, og det kommer ikke til å utgjøre noen vesentlig negativ konsekvens for oss i fjerde kvartal.

I en pressemelding fra Krogsveen skriver administrerende direktør Stian Kløfta at selskapet har en ambisjon om å bli et mer komplett meglerhus i Stor-Oslo.

– Tilstrømmingen av folk fra resten av landet og stort behov for nye boliger har kommet for å bli, skriver han i meldingen.

Boligmarkedets Norwegian

BN Bolig ble lansert som et mindre eiendomsmeglerselskap, som skulle tilby basistjenestene for boligsalg, med mulighet for å utvide med de delene av salgsprosessen kundene ikke vil gjøre selv.

Ved selskapets oppstart i 2016 sammenlignet daværende sjef Jørn Are Skjelvan selskapet med Norwegian, i hensyn til hvordan selskapet skulle basere seg på det grunnleggende behovet til kundene uten unødvendige utgifter.

Sparebank 1 SMN og BN Bank eier begge 50 prosent av aksjene i selskapet, der Sparebank 1 SMN også eier 33 prosent av aksjene i BN Bank.

Gått med tap siden start

Siden oppstarten i 2016 til begynnelsen av 2019 har selskapet tapt nesten 74,7 millioner kroner før skatt. Bare i 2018 endte selskapet med et resultat før skatt på minus 40,7 millioner kroner.

I tillegg har selskapet mottatt kritikk for å ha for få eiendomsmeglere sammenlignet med eiendomsmeglerfullmektiger.

Krogsveen og BN Bank har planer om å fortsette å samarbeide om boliglån og eiendomsmeglertjenester nå som banken selger seg ut. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.