Terje Tinholt har i flere år vært en profilert eiendomsmegler på Oslo Vest, men forlater nå Nordvik&Partners for å starte med eiendomsutvikling. Han får med seg blant andre brødrene Jan Ivar og Erik Petter Nygaard som står bak Bryn Eiendom, som eier en rekke kontorbygg på Bryn i Oslo. Tinholt får også med seg Egeberg Holding på eiersiden, et selskap som eies av komiker Thomas Giertsen.

– Jeg har fått beskjed om å sette sammen et team som jeg mener er riktig, og Giertsen er en meget dyktig forretningsmann med en pasjon for eiendom, men det er Bryn Eiendom som er hovedinitiativtager og skal eie 51 prosent av selskapet, sier Tinholt. 

Satser på boliger

Dette blir Bryn Eiendoms første satsing innenfor boligutvikling. 

– Jeg har kjent Terje gjennom mange år etter at datteren min jobbet i Nordvik Terra, og har brukt ham litt som konsulent i private sammenhenger og synes han har vært en bra fyr å snakke med. Sjansen for å lykkes er litt større hvis man gjør noe sammen med noen som har dokumentert kunnskap om området fra tidligere, sier Jan Ivar Nygaard. Han understreker at selskapet skal drive med eiendomsutvikling, og ikke nødvendigvis være med i hele byggeprosessen.

Bryn Eiendom omsatte i 2015 for 109 millioner kroner med et resultat på 38 millioner kroner. Selskapets tomter og bygninger var da bokført til 365 millioner kroner, men markedsverdien er adskillig høyere.

Begynner i det små

Aksjonærene skyter inn til sammen ti millioner kroner i egenkapital i Tinholt Eiendom, men ifølge Tinholt skal selskapet ha evne til å løfte prosjekter opp mot 500 millioner kroner om nødvendig. 

– Vi begynner ikke med noe stort prosjekt, vi begynner i det små. Vi ser på områder som ligger sentralt utenfor kjerneområdene, men som vi tror vil vokse frem som nye sentrum, sier Tinholt. 

Han peker blant annet på de definerte kollektivknutepunktene i Oslo, i tillegg til Lillestrøm, Ski og Bærum som områder de vil se på.

– Men rundt disse områdene er det også områder som er litt glemt som vi ser på, sier Tinholt. Ifølge Tinholt vil selskapet utvikle boliger som i første rekke retter seg mot unge voksne og godt voksne boligkjøpere.

– Vi ønsker kanskje å være litt mer kvalitetsbevisste på alt fra takhøyde til planløsninger, så får vi heller tjene litt mindre, sier Tinholt.

Hopper på i svingen

Han tror også det blir flere kjøpsmuligheter for selskapet nå som boligmarkedet ser ut til å roe seg noe ned.

Thomas Giertsens selskap Egeberg Holding får ti prosent av aksjene i Tinholt Eiendom.
Thomas Giertsens selskap Egeberg Holding får ti prosent av aksjene i Tinholt Eiendom. (Foto: Hampus Lundgren)

– Jeg tror fortsatt på vekst, men tror ikke den linjen blir lineær. Jeg tror det vil svinge litt frem og tilbake, men i de svingningene vil det være mange gode tidspunkter for kjøp, sier han.

Tinholt selger seg ut av de ti Nordvik&Partners-kontorene han er medeier i, men skal fortsatt ha en eierandel i &Partners-kjeden. 

Giertsen inn med ti prosent

Terje Tinholt vil selv sitte med 34 prosent av aksjene i Tinholt Eiendom, mens Giertsens selskap Egeberg Holding får ti prosent og øvrige ansatte fem prosent. Giertsen går også inn som styremedlem, ifølge Tinholt. 

DN har vært i kontakt med Thomas Giertsen som ikke ønsker å gi noen kommentar. Komikeren har gjort en rekke gode eiendomskjøp privat. Han kjøpte et hus på St. Hanshaugen i 2015 for 25 millioner kroner, etter at Terje Tinholt solgte huset hans på Blindern med en tilhørende tomt for 25 millioner kroner, en eiendom Giertsen selv ga litt over seks millioner kroner for 2002. Komikeren står i tillegg oppført som eier av to leiligheter i Oslo kjøpt i 2004 og 2011 for henholdsvis 2 og 3,4 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trang bolig? Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
Med rekordhøye boligpriser må flere klare seg på mindre plass. Ole-Magnus (32) har funnet smarte løsninger.
00:22
Publisert: