Norges største private krafthandler, Einar Aas, ble tvunget til å selge unna eiendeler for flere hundre millioner kroner for å dekke opp tap etter et gigantisk feilslått veddemål i kraftmarkedet i fjor høst.

Den første av i alt syv eiendommer Aas har kvittet seg med i år ble solgt i januar, da shippingarving og investor Andreas Ove Ugland sikret seg den 345 kvadratmeter store hytta i Nissedal i Telemark for 9,2 millioner kroner. Prisantydningen den gang var 8,9 millioner kroner.

I tillegg har Aas solgt fem eiendommer i Grimstad og en penthouseleilighet på Tjuvholmen i Oslo.

Solgt for ti millioner kroner

Bare vel et halvår etter kjøpet ombestemte Ugland seg, og la ut hytta for salg for 10,5 millioner kroner.

– Grunnen til at han selger er at bruken er blitt for liten. Han har vært der, men ikke mye, sa Lars Jakob Aarak, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren til Dagens Næringsliv i september.

Nå er den solgt for ti millioner kroner.

Dette er andre gang på kort tid Aarak selger hytta, som dermed er blitt god business for ham.

Ifølge Kapitals siste oversikt over Norges rikeste er Ugland god for 900 millioner kroner.

Ugland er fornøyd

Aarak skriver i en epost at hyttekjøperen er en familie som gleder seg stort til å overta hytta og bruke den masse fremover. Også Ugland skal være tilfreds med salget.

– Selger er også svært fornøyd over at det nå er noen som kommer til å tilbringe mye tid på hytta, skriver Aarak.

Einar Aas
Einar Aas (Foto: Tomm W. Christiansen)
Andreas Ove Ugland
Andreas Ove Ugland (Foto: Øyvind Elvsborg)

– Ekstremt høy standard

I prospektet omtales eiendommen som et «meget påkostet hyttetun med ekstremt høy standard».

Eiendommen er bygget med fire fløyer som omkranser et atrium i midten av hytta. Hytta har åtte soverom, to bad, to stuer, to hemser, stort kjøkken og spisestue.

Hytta ble solgt fullt møblert, med sengetøy og kjøkkenutstyr og det hele.

– Hyttesalget har vært veldig bra i dette området, særlig de siste fem årene. Folk bruker veldig mye penger på hytte, sa Aarak til DN i september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.